Vladimir Solovjov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Vladimir Solovjov, ruski državni TV voditelj i verni saveznik predsednika Vladimira Putina, pozvao je u eteru ruske državne televizije i radija na napad na London tokom govora u kojem je kritikovao podršku zapadnih zemalja Ukrajini.

„Možemo li konačno da napadnemo London? U čemu je problem?“ upitao je Solovjov publiku tokom svoje emisije, čiji je isečak juče na Tviteru s engleskim titlovima podelio Anton Geraščenko, savetnik ministra unutarašnjih poslova Ukrajine.

„Ne, ne, ne – samo vojne mete. Pa i parlament“, dodao je.

Solovjov je nastavio s kritikama na račun pomoći koja dolazi od zapadnih zemalja, što mu je jedna od omiljenih tema otkako je Rusija pre godinu dana napala Ukrajinu, te je istakao da to omogućuje Ukrajini napad na teritorije na koje Rusija polaže pravo, ali Zapad to ne priznaje, poput Krima.

„Pa daće avione Ukrajini da udare duboko na rusku teritoriju. U isto vreme lukavo kažu: ‘Ne, dobro, mi jednostavno ne priznajemo Krim kao Rusiju'“, rekao je Solovjov.

Pročitajte još:

„Vi ćete sada odrediti šta je Rusija za nas? Neće to odrediti ljudi u Rusiji, ne referendum, ne glasanje, nego ćete vi odrediti što je Rusija za nas?“

„Pokažimo im da više nema crvenih linija“

„U ovom slučaju nećemo uopšte priznati – za nas onda uopšte ne postoji Engleska. Nema Francuske. Nema Nemačke. Umesto toga postoje nacističke države ujedinjene mržnjom prema svemu ruskom“, dodao je.

„I zato, ajmo se uozbiljiti. Zar oni misle da nema crvenih linija? Dobro. Pa pokažimo im da više nema crvenih linija. Ajmo udariti! Da pesnica zazvoni“, rekao je.

Ovo nije prvi put da najpoznatiji ruski televizijski voditelj upućuje slične pretnje. U četvrtak je napao diplomate EU te je sugerisao da ih treba proterati iz Rusije u „zapečaćenom kontejneru“ ili „spakovati u zapečaćen vagon“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar