Vladimir Solovjov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Voditelj ruske javne televizije Vladimir Solovjov pohvalio se da su ruske hipersonične rakete pod nazivom Kinžal sposobne da pogode London za samo 9 minuta nakon lansiranja. Podsećanja radi, ruska strana tvrdi da je strateška prednost ovih osam metara dugih projektila u tome što lete izuzetno brzo i izuzetno visoko, ali istovremeno ostaju manevarske. Oni uništavaju svoju metu konvencionalnom bojevom glavom do 480 kilograma ili nuklearnom bojevom glavom.

Ove nedvosmislene ruske pretnje Velikoj Britaniji dolaze ubrzo nakon što su objavljeni rezultati zvanične istrage Kremlja o sabotaži gasovoda u Baltičkom moru. Rusija je optužila Britance za sabotiranje gasovoda Severni tok, ali i za učešće u ukrajinskom napadu na rusku flotu u Crnom moru.

„Danas su svi tamo histerični jer rakete iz Belorusije mogu da stignu do Londona za 9 minuta“, rekao je Solovjov. Inače, Solovjev je na Zapadu označen kao ključni propagandista Putinovog režima. U svojim emisijama često izražava snažnu podršku politici Kremlja i preti zapadnim zemljama i Ukrajini.

„Raketa Killjoi, poznata i kao Kinžal, ima domet od preko 2.000 km i može da dostigne brzinu 12 puta veću od brzine zvuka, 9 minuta i zdravo Londonu ili, bolje rečeno, zdravo i zbogom Londone“, dodao je Solovjev.

***

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar