Foto: EPA/LYNN BO BO, Martin Hoeien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Norveški kralj Harald V mogao bi da sledi primer danske kraljice Margarete i ukine kraljevsku titulu svojoj ćerki princezi Marti Luiz, spekulišu norveški mediji. Kralj Harald priprema se za ovaj drastičan potez zbog odluke Marte Luiz da stupi u brak sa šamanom Durekom Veretom, što je naišlo na veliku osudu tamošnje javnosti.

Kako navode norveški mediji, oko ovog pitanja su se u prethodnom periodu stalno održavali sastanci između kralja i njegovo dvoje dece – prestolonaslednikom Hakonom (49) i princezom Martom Luiz.

Norveška kraljevska kuća je još 2019. godine objavila da je Marta Luiz u konsultaciji sa porodicom odlučila da više ne koristi titulu princeze kada je reč o komerecijalnim aktivnostima. Marta Luiz je odustala od korišćenja titule „Njeno kraljevsko visočanstvo“ još 2002. godine, ali je tutulu princeze formalno zadržala.

Foto: EPA-EFE/Lise Aserud

Međutim, sada se veruje da kralj Harald razmišlja da trajno oduzme Marti Luiz titulu princeze, sve zbog ljubavi sa američkim šamanom.

Princeza i misteriozni šaman

Marta Luiz (53), koja je i majka troje dece, objavila je junu veridbu sa šamanom iz Kalifornije koji se deklariše kao biseksualac. Palata je tada objavila saopštenje u kojem su kralj Harald i kraljica Sonja objavili veridbu i poželeli paru sve najbolje. Prema pisanju pojedinih norveških medija, princeza planira da se preseli u Kaliforniju sa ćerkama.

Foto: EPA-EFE/Carina Johansen, EPA-EFE/Alberto Valdes

Šaman Durek Veret koji veruje da može da razgovara sa duhovnim svetom i koji ima veoma živopisnu prošlost, nije zet kakvog bi poželela kraljevska porodica. Međutim, i Marta Luiz nije baš obična princeza. Ona se deklariše kao vidovnjakinja koja može da priča sa anđelima, pa se čini da je u Dureku našla svoju srodnu dušu.

Norveška princeza je po profesiji fizioterapeut, ali je karijeru izgradila u industriji zabave. Ima kompaniju koja se bavi ekranizacijom norveških bajki i narodnih priča. Često je izazivala kontroverze u norveškoj javnosti zbog tvrdnji da može da priča sa anđelima.

Foto: NTB Scanpix / Alamy / Alamy / Profimedia

Jednom prilikom istakla da joj se svašta priviđalo dok je bila mlađa i da je bila prestravljena kada je spavala noću. Navela je da je imala osećaj gušenja i da je tek kasnije saznala da je u prošlosti u njenoj sobi jedan nacista izvršio samoubistvo.

Princeza je do pre šest godina bila u braku sa norveškim piscem i slikarom Arijem Benom. On je neposredno nakon njihovog razvoda izvršio samoubistvo, što je promenilo tok života princeze i njene tri ćerke.

Foto: EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

Sa verenikom Veretom se zabavlja od 2019. godine nakon što su se upoznali preko zajedničkog prijatelja i dele strast oko duhovnih stvari.

PROČITAJTE JOŠ:

On je rođen u Sakramentu u novembru 1974. godine. Kako je sam isticao, prvi put je svojih „šamanskih sposobnosti“ postavo svestan kada je imao pet godina, ali je krenuo na neophodne obuke sa jedanaest godina.

Iako roditelji princeze Marte Luiz nikada javno nisu govorili o njenoj vezi sa šamanom, već godinama se spekuliše da se dvor tome protivi. Ona se, međutim, nikada nije libila da javno iskaže svoje stavove o razgovoru sa duhovima i anđelima, a podjedako je otvorena i po pitanju svoje veze.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Durek Veret je već godinama gost na mnogim kraljevskim okupljanima, a kako sami ističu, ima dobar odnos sa njenim ćerkama.

BONUS VIDEO: Dijamanti sa krune britanskog monarha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar