Foto: Profimedia, Shutterstock

Postoje pripadnici kraljevskih porodica koje nije potrebno predstavljati. Tu spadaju kralj Čarls III, prinčevi Vilijam i Hari, kao i Kejt Midlton. Međutim, širom Evrope postoje prinčevi i princeze koji su podjednako zanimljivi, glamurozni i šarmantni, ali njihovi životi nisu pod lupom javnosti - ovo su samo neki od njih.

Princeza Marija Kijara di Burbone – Dve Sicilije

Princeza Marija Kijara di Burbone (17) je ćerka princa Karla, vojvode od Kastra i princeze Kamile, vojvotkinje od Kastra.

Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ Karlo ima pravo na presto nekadašnje kuće Burbona-Dve Sicilije, grane španske kraljevske porodice koja potiče od dinastije Kapetana koja je vladala južnom Italijom i Sicilijom tokom 18. i 19. veka. Iako porodica nema zvaničnu nadležnost, svoje vreme provode baveći se dobrotvornim radom i promovišući interese južne Italije.

Prinčeve ćerke – među kojima je i njegova naslednica Marija Karolina (19) – uživaju u luksuzu i vreme provode između Italije, Monaka, Pariza i Sen Tropea. Druže se sa najelitnijim društvnom u Evropi, a tečno govore engleski, francuski i italijanski. Dve princeze na svojim Instagram nalozima dele snimke i fotografije putovanja od Pariza do Dubaija i Njujorka.

Foto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia

Princeza Mafalda od Bugarske

Bugarska princeza Mafalda (28) je ćerka Kirila, kneza preslavskog i unuka je kralja Simeona II, poznatog kao Simeo Sask-Koburg-Gota, poslednjeg cara Bugarske, koji je kasnije obavljao funkciju premijera.

Njena majka je bivša Valentinova muza Rosario Nadal, koja radi kao umetnički direktor i konsultant.

Foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza Mafalda živi u Njujorku. Poznata je kao pevačica i tekstopisac. Rođena je odrasla u Londonu sa sestrom Olimpijom i bratom Tasilom, pre nego što se presilila u SAD gde je studirala.

Zahvaljujući porodičnim vezama, Mafalda je pozvana da šeta za Valentino na Nedelji mode u Atini 2016. godine. Nastupala je i na nedelji mode u Njujorku.

Foto: Randy Shropshire / Getty images / Profimedia

Beatris Boromeo od Monaka

Beatris je prošle godine proglašena za najmoderniju osobu iz kraljevskog sveta u Evropi od strane magazina Tatler. U ovom članku se hvali njena ljubav i sklonost ka „Valentinu, Armaniju i Šanelu“.

Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Beatris je ćerka italijanskog aristokrate Don Karla Ferdinanda i radila je kao politički novinar i režiser dokumentarnih filmova. Udala se za Pjera Kaziragija (33), sina princeze Karoline od Hanovera i unuka Grejs Keli.

Sedam godina je u braku i majka je dvoje dece, a mediji ističu da impresionira izgledom gde god da krene. Beatris je prvi put privukla pažnju modnog sveta kada se udala, a Vog je tu svadbu nazvao „najlepšim venčanjem leta“.

Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Sebastijan od Luksemburga

Princ Sebastijan od Luksemburga je najmlađi sin velikog vojvode Anrija i velike vojvotkinje Marije Tereze i stoga se ne nalazi toliko na naslovnim stranama kao njegov stariji brat i prestolonaslednik princ Gijom.

Princ je rođen 1992. godine, a u septembru 2017. je položio zakletvu kao oficir luksemburške vojske i od tada komanduje vodom Irske garde.

Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Njegov deda, veliki vojvoda Žan, služio je u puku britanske vojske tokom Drugog svetskog rata. Sebastijan tečno govori luksemburški, francuski, engleski i nemački i ima izvesno znanje španskog, navodi se na veb stranici Kraljevskog doma.

Studirao je u SAD, a stažirao u Hongkongu 2014. godine. Radio je u Nemačkoj. Princ uživa u skijanju, pecanju, plivanju i ragbiju.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Hainrih Donat, princ naslednik od Šamburg Lipe

Princ Donat potiče od kraljevske porodice koja je vladala Nemačkom do ukidanja monarhije u zemlji posle Prvog svetskog rata. Njegova majka je glamurozna princeza Marija-Luiza od Sain-Vitgenštajn-Berleburga.

Donat je rođen u Hanoveru pre nego što se preselio sa svojom majkom u Minhen 2002. godine. Pohađao je Kraljevsku akademiju u Berkširu, a nakon diplomiranja je postao vođa trupa u konjičkoj spasilačkoj gardi Kraljice Elizabete.

Napustio je puk u činu potporučnika 2016. godine. Princ i njegova majka se bave dobrotvornim radom, pa su tako učestvovali na maratonu kroz planinski teren kako bi se prikupila sredstva za projekat pomoći na Filipinima.

Princ je u martu 2022. godine otkrio kako je pomagao izbeglicama na granici Ukrajine i Poljske.

Foto: Michael Matthey / AFP / Profimedia

Grčki princ Ahilej-Andrej

Grčki princ Ahilej-Andrej je sin princeze Mari-Šantal i Pavlosa, grčkog prestolonaslednika. Rođen je u Njujorku, a potom je njegova porodica jedno vreme živela u Velikoj Britaniji. On se kasnije ponovo vratio u SAD, gde je pohađao Univerzitet u Njujorku.

Ovaj mladi princ odrastao je daleko od svetla reflektora, a sada je postao glumac.

Foto: Nicolas Koutsokostas/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na Instagramu ima 480.000 pratilaca, živi raskošan život uz svetski džet set, a prijateljica mu je i britanska princeza Beatris. Na društvenim mrežama ima legiju obožavalaca koji često hvale njegov besprekoran izgled.

Ahilej je samo tehnički pripadnik kraljevske porodice, pošto nema pravo na presto. Grčka je 1974. postala republika, kada je njegov deda Konstantin bio na prestolu.

Foto: CRDSLN1T / Backgrid UK / Profimedia

Princ Albert Fon Turn i Taksis

On je najbogatiji član kraljevske porodice za koga nikada niste čuli, sa bogatstvom od oko 1,6 milijardi dolara. Princ Albert ima 39 godina i bio je na čelu kneževske dinastije Turn i Taksis od rane smrti svog oca Johanisa 1990. godine.

Princ Albert kontroliše porodično bogatstvo od svoje 21. godine. Albertov fond uključuje veliku kolekciju umetničkih dela, tehnološku komaniju i 30.000 hektara nemačkih šuma.

Diplomirao je u Edinburgu, a život je posvetio tome da se bude vozač trčakih automobila.

Foto: ANGELIKA WARMUTH / AFP / Profimedia

Princ Vaclav od Lihtenštajna

Kao član istorijske kraljevske kuće sa blistvom karijerom i finansijama, princ Vaclav od Lihtenštajna ima mnogo toga da ponudi. Međutim, sa 48 godina još uvek nije pronašao onu pravu.

Vaclav, sin privatnog bankara princa Filipa od Lihtenštajna i nećak vladajućeg princa Hansa-Adama II, nikada se nije ženio, niti ima decu, za razliku od svoje braće Aleksandra i Rudolfa.

Princ živi u Londonu, a njegova poslednja veza za koju je javnost znala bila sa modelom Adrijanom Limom, sa kojom se zabavljao tri godine. Izlazio je sa brojnim pozantim damama, ali je ostao neuhatljiv.

Osnovana pre više od 300 godina, kneževačka kuća Lihtenštajna dala je ime maloj evropskoj naciji. Svi živi članovi su potomci njenog osnivača princa Johana I, kome je Napoleon 1806. godine odobrio prijem u Rajnsku konfederaciju.

Foto: BERTRAND RINDOFF PETROFF / ANGELI / Bestimage / Profimedia

Alfonso, princ od Beira

Alfonso (24) ima armiju obožavalaca u Portugalu. On je najstariji sin i naslednik vojvode od Bragance. Portugal je republika, te Alfonso više nema pravo na presto.

Rođen je Lisabonu, ali se školovao u Engleskoj. U Portugalu je potom studirao međunarodne odnose. Princ živi u Portugalu i počasni je komandant Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Lisabonu.

Ne pojavljuje se često na javnim događajima ali su ga viđali kako pravi društvo majci Izabeli, vojvotkinji od Bragance i mlađoj sestri, vojvotkinji od Koimbre.

Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Princ Konstantin od Grčke

Princ Konstantin (24) je nastariji sin Pavlosa, prestolonaslednika Grčke i njegove supruge Mari Šantal.

Iako je odrastao daleko od svetla reflektora, veoma je popularan na Intagramu. Ima oko 194.000 pratilaca koji mladog princa obasipaju komplimentima. Njegova porodica je blisko povezana sa britanskom kraljevskom porodicom, pa mu je princ Vilijam kum.

Princ je rođen u Njujorku, a pohađao je Velington koledž u Berkširu. U avgustu 2017. godine se preselio u SAD da bi pohađao Univerzitet Džordžtaun u Vašingtonu.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar