Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN,Splash News / Splash / Profimedia, EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Iako se i dalje nisu smirile glasine o raskolu unutar kraljevske porodice nakon sahrane kraljice Elizabete, kao ni o burnom odnosu princa Harija i Megan Markl, iz krugova najpoznatije porodice sveta stiže još jedno eksplozivno otkriće. Naime, u novoj biografiji o kraljici Kamili tvrdi se da je "bludni princ" Endru skovao plan sa pokojnom princezom Dajanom, kako bi onemogućio da njegov brat Čarls dođe na presto.

Nova knjiga Angele Levin o životu Kamile, objavljena u Telegrafu, tvrdi da je vojvoda od Jorka bio „veoma gadan“ prema njoj i da je urotio princezu Dajanu da spreči kraljičinog najstarijeg sina da postane kralj.

Prema Endrjuovom navodnom planu, Vilijam bi bio spreman za tron umesto Čarlsa, a Endru bi bio postavljen za regenta da je kraljica umrla pre nego što je Vilijam napunio 18 godina.

Foto: Hannah Mckay/Pool Photo via AP

Endru je takođe navodno ‘lobirao’ kod kraljice i vodio kampanju protiv braka između Čarlsa i Kamile, sada kralja i kraljice, govoreći svojoj majci da Kamila nije od poverenja.

Pozivajući se na „starog insajdera“, Angela Levin piše da je vojvoda od Jorka „kovao zaveru“ sa Dajanom da „gurne princa Čarlsa u stranu“, sa ciljem da Endru postane „regent princu Vilijamu“.

„Kada je Dajana bila živa, kroz svoje prijateljstvo sa Endruovom ženom Sarom je planirala zaveru da pokuša da gurne princa Čarlsa u stranu kako bi princ Endru postao regent princu Vilijamu, koji je tada bio tinejdžer. Bila su to mračna i čudna vremena“, rekao je izvor Angeli Levin.

Princ Endru Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Iako je plan princa Endrua propao, kraljevski biografi tvrde da je i dalje jako ljut što vlast nije u njegovim rukama.

„Pokušao je da ubedi kraljicu da spreči Čarlsa da se oženi Kamilom tako što je bio prilično otrovan, zao, beskorisan i veoma gadan prema Kamili“, navodi se u knjizi.

On je navodno rekao da je Kamila nedovoljno aristokratska i nepoverljiva osoba.

Rampa za buduću kraljicu

Da je porodica oduvek imala rezervi prema Kamili dokazuje i situacija iz 1998. godine, kada je organizovana proslava u čast Čarlsovog 50 rođenadana.

Princ Džordž i princeza Šarlot Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Tada su kraljica i princ Filip odbili da prisustuju u slučaju da Kamila bude tamo.

„Kada je Kamila bila udata za Endrua Parkera Boulsa, išla je sa njim u Balmoral i pridružila se kraljevskoj porodici. Odlično su se slagali sa njom… Ali kada je brak propao i ona je bila sa princom Čarlsom, bila je odbijena i dobila svu krivicu, što je bilo tako nepravedno“, rekla je Kamilina bliska prijateljica Lusija Santa Kruz.

Vojvoda od Jorka i kralj Čarls navodno su tokom godina imali zategnute odnose, koji su se dramatično pogoršali otkako su se otkrile veze princa Endrua sa pedofilom Džefrijem Epstajnom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Kada je Bakingemska palata u januaru objavila da će princu biti oduzete sve vojne titule i pokroviteljstva i da će braniti svoj slučaj seksualnog zlostavljanja protiv Virdžinije Đufre kao privatni građanin, postalo je jasno da je sadašnji kralj bio ključan u uticanju na odluku.

U to vreme, izvori iz palate rekli su da se o „nemilosrdnoj i brzoj“ odluci „široko raspravljalo“ u kraljevskoj porodici nakon Endruovog neuspešnog pokušaja da ubedi sudiju da odbaci građansku tužbu.

Kasnije je u februaru objavljeno da je Čarls rekao svom bratu da se drži ‘van vidika’ na zvaničnim događajima.

Princ Endru je od tada postigao nagodbu sa Virdžinijom Đufre, u kojoj nije priznao nikakvu nepravdu.

BONUS VIDEO Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar