Foto: EPA-EFE/FABRIZIO FOIS

"Crni dan za Italiju", pod ovim naslovom agencija Ansa izveštava o velikim požarima koji bukte ili počinju novi, pretežno u južnim delovima zemlje - na Siciliji i Sardiniji, u Kalabriji i Kampanji.

PROČITAJTE JOŠ:

Vatra je odnela nove žrtve – dve na Siciliji i jednu u Kalabriji. Reč je o vlasnicima kuća ili zemljišta koji su pokušavali da od vatrene stihije zaštite svoja dobra.

Vatrogasci i civilna zaštita su odgovorili na 32 poziva za pomoć helikopterima, hektari niske šume su u plamenu, a blizu grada Ređo Kalabrija vatrogasci su spasli grupu hodočasnika koji su se našli okruženi vatrom.

Kalabrija traži proglašavanje vanrednog stanja.

Prema rečima komandanta Nacionalne protiv-požarne agencije pukovnika Marka di Fonca, identifikovano je oko 40 uzroka šumskih požara, među kojima i oni prouzrokovani piromanima, ali i „igrom“ mladih koji su vatru zapalili „da bi videli kako reaguju vatrogasci“.

Za danas meteorologi prognoziraju veoma visoke temperature, naročito u juznzim regijama, a širom Italije u 15 gradova je na snazi „crveni meteo alarm“ zbog opsanosti po zdravlje usled visokih temperatura koje mogu biti i iznad 40 stepeni.

Bonus video: Bukte požari na Eviji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar