Din Kronsbejn Foto: Printskrin Youtube/Ultrafilter GmbH

Direktor kompanije Din Kronsbejn (61) doživeo je smrtonosni srčani udar nakon što je pao u vodu kada je kapetan njegove jahte "Amore" bio promoran da preduzme akciju kako bi izbegao da se drugi brod zakuca u njihov.

Njegova supruga Sabina (59) je pretrpela teške povrede u incidentu, a ćerka Sofija (27) je bila na lečenju u specijalizovanoj bolnice za povrede glave. Sabina je rekla istražiteljima da je druga jahta brzo išla ka njima, a da je onda njihov kapetan povikao „svi na pod, svi dole“, kao i da su onda udarili o stenu.

„Život mi se promenio u sekundi. Srkhana sam onim što se desio, sve se promenilo ali želim da odbranim našeg kapetana jer je samo pokušao da nas spase. Nije učinio ništa loše“,rekla je.

Kapetan broda je već rekao istražiteljima da je bio primoran da preduzme mere kako bi izbegao da se druga jahta zakuca u njihovu. U pitanju je brod „Slatki zmaj“ u vlasništvu bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Dejli mejl je pisao kako je kapetan „Amorea“ Mario Lalone (67) pod istragom, zajedno sa skiperom „Slatkog zmaja“ Luiđijem Kortezeom. Obojica se terete sa mogućim optužbama za ubistvo i ranjavaje iz nehata, a ispitani su od strane lokalni tužilaca i obalske straže nakon incidenta koji se dogodio u nedelju uveče.

Ova Berluskonijeva jahta je 2009. godine bila u centru skandala nakon što su se pojavile slike na kojima se vidi kako su oskudno odevene manekenke prevožene do Belsuskonijeve vile na Sardiniji.

Silvijo Berluskoni
Silvijo Berluskoni Foto:EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Berluskoni, koji je svojevremeno ugostio bivšeg britanskog premijera Tonija Blera i njegovu suprugu Čeri u svom domu na ostrvu – nije bio na brodu u tom trenutku, ali jesu članovi njegove porodice i oni će takođe biti ispitani.

Pošto su oba plovila su manja od 25 metara, na brodu nema GPS crne kutije, a izvori bliski slučaju otkrivaju da su telefoni, aj-pedovi i laptopovi oduzeti kako bi se ispatili kursevi jahti.

Obe jahte su zaplenjene do okončanja istrage koju sprovode tužioci Gregorio Kapaso i njegova koleginica Enrika Angioni. Advokat Egidio Kareda rekao je da oni samo žele da saznaju šta se tačno desilo kako bi imali sliku o okolnostima koje su dovele do smrti Kronsbejna.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sabina i njena ćerka još uvek moraju da se oporavljaju, ali se smatra da bi bilo bolje da se vrate kući kako bi lekari u Britaniji mogli da nastave da ih neguju“, naveli su. „Obe će leteti sa različitih aerodroma jer se leče na različitim delovima ostrva“.

Dinova sestra, Sara Kronbejn je na Instagramu napisala: „RIP za mog starijeg brata Dina Kronsbejna. Ne mogu da nađem prave reči koje objašnjavaju šta osećam. Ja ću te voleti. Moje misli su sa Dinovom porodicom“.

Kronsbejn je posedovao kompaniju za proizvodnju specijalizovane medicinske opreme, uključujući i visokokvalitetne hirurške maske.

BONUS VIDEO: Najveći svetski kruzer

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar