Foto: H.Bilbao / Zuma Press / Profimedia

Na brodu za krstaranje koji je u četvrtak pristao u Grand Turku buknuo je požar, a na Tviteru se mogu pronaći brojni snimci i fotografije na kojima se vidi kako kulja gust crni dim.

Putnici su istakli da je kruzer pod imenom „Karneval sloboda“ napustio luku na Floridi u ponedeljak i da je pristao na ostrvu Grad Turk kada je izbio požar u zadnjem delu broda. Vatra je buknula u jednom od dimnjaka, a sreća je što niko nije stradao.

Na fotografijama i snimcima koji kruže po društvenim mrežama se vidi kako sa broda kulja gust crni dim.

U trenutku izbijanja požara na brodu se nalazilo 2.504 putnika i 972 člana posade. Šta je uzrok požara, tek treba da se utvrdi.

„Izduvni sistem „Karnevala slobode“ trenutno gori u luci Grad Turka“, rekao je Blejk, putnik sa kruzera koji je bio usidren kada je požar buknuo.

PROČITAJTE JOŠ:

Putnici na brodu su mrorali da skupe na jednom mestu i da obuku prsluke za spasavanje. Nije sprovedene nikakva evakuacija.

Sa broda su saopštili da se tim za hitne slučajeve brzo aktivirao i da je ugasio vatru na brodu. Saopšteno je da su svi gosti i posada bezbedni i da su im lokalne vlasti dozvolile da izađu na obalu.

Kompanija poručuje da će nastaviti da procenjuje situaciju. Brod je ostao u luci nakon predviđenog vremena polaska u četvrtak.

BONUS VIDEO: Najveći svetski kruzer

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar