Foto:EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Samoubistvo žene sa Floride izazvalo je zabrinutost za njene petogodišnje blizance, čija su beživotna tela otkrivena u petak kod kuće.

Šerif okruga Seminole Denis Lema objasnio je niz tragičnih događaja na konferenciji za novinare kasnije u petak, rekavši da njegovi detektivi veruju da imaju „situaciju ubistva i samoubistva“.

Svedoci su izjavili da su videli ženu, Katoreju Huto (31) kako se u 8.45 u Ovijedu vozi do „vrha“ mosta na jezeru Džesup, staje, izlazi i skače. Njeno beživotno telo je kasnije izvučeno iz vode, rekao je Lema.

Policajci su zatim otišli da provere blizance u njihovoj kući u Sanfordu, rekao je on. Tačan način na koji su deca umrla je misterija, rekao je. Šerifova kancelarija je umešala njihovu majku u karakterizaciju slučaja kao ubistvo-samoubistvo.

Nikakve povrede ili krv nisu bile očigledne, rekao je Lema, a činilo se kao da blizanci spavaju. Kuća se nalazi u blizini mosta.

„Da nisu proverili vitalne znake“, rekao je Lema za policajce koji su otišli u dom i pronašli decu, „ne bi znali da su mrtvi“.

Pripadnici su pronašli pištolj na tlu sa mecima u blizini, ali nije izgledalo da su deca upucana, rekao je šerif. On je rekao da nisu primećene prazne ili ispaljene čaure.

Zvaničnik mrtvozornika rekao je da bi obdukcija mogla da dovede do zaključka o uzroku i načinu smrti dece u roku od 48 sati, ali da bi detektivi mogli da zapečate informacije ako nastave istragu.

Šerif je rekao da je Huto svoj dom stekla preko neprofitne grupe Habitat for Humaniti, poznate po izgradnji kuća ljudima čiji ih prihod sprečava da ih kupe.

NBC podružnica VESH iz Orlanda izvestila je da se Huto uselila pre nešto više od godinu dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Dom je bio oskudno opremljen, sa „malo hrane“, rekao je Lema.

Huto je radila za privremenu agenciju koja je obavljala činovničke poslove, rekao je, a poslednji put je radila pre nekoliko dana.

„Porodica je možda bila u finansijskim poteškoćama“, rekao je on.

„Niko koga poznajemo nije imao naznake da je ona možda u ovom strašnom stanju“, rekao je Lema.

Rekao je da je baka blizanaca opisala njihovu majku kao osobu koja se bori sa depresijom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar