Foto: gofundme.com

Majka čije je dete umrlo nakon što je pet sati ostavljeno samo u vrelom autu imaće pravo na uslovnu slobodu za manje od dve godine.

Vrhovni sud Kvinslenda osudio je Loru Rouz Peveril na sedam godina zatvora zbog smrti njene trogodišnje ćerke u novembru 2020. godine.

Sudu je rečeno da je Rajli Rouz Blek ostala sama na zadnjem sedištu zaključanog automobila više od pet sati usred dana, pošto je unutrašnja temperatura dostigla 51,5 stepeni Celzijusa, preneo je ABC.

39-godišnjakinja iz Taunsvila u Kvinslendu izjasnila se krivom za ubistvo iz nehata u aprilu.

U završnim podnescima, tužilac Dejvid Nardone rekao je sudu da se izuzetno visoke temperature unutar 4VD jednostavno „ne mogu preživeti“.

Rekao je da bi Rajli doživela „patnju do kome, a zatim i smrt“.

Devojčica je pronađena bez svesti u zadnjem delu Tojote Prado, a letnje temperature tog dana dostizale su preko 31 stepen Celzijusa.

Nardone je rekao sudu da su Peveril i njen dečko u to vreme pokupili namirnice, parkirali Prado na prilazu bez hlada i uklonili namirnice, ali ne i Rajli.

Par je zatim ušao unutra i ironično pogledao seriju.

Tek kada je Peveril otišla da pokupi svoju drugu decu iz škole, otkrila je Rajli na svom sedištu.

Ona je hitno prebačena u bolnicu gde je umrla od toplotnog udara ili termoregulatornog otkaza, sa telesnom temperaturom od 41 stepen Celzijusa.

PROČITAJTE JOŠ:

U izjavi o smrti žrtve, Rajliin otac Piter Blek rekao je da mu se svet raspao kada je dobio poziv iz bolnice.

„Svet je prestao da se okreće… moja srećna, penušava princeza je zauvek nestala… da li bi to moglo biti stvarno, nema smisla“, rekao je.

Blek je rekao da su ga po dolasku u bolnicu dočekale medicinske sestre i policajci koji su mu rekli da Rajli nije u stanju da ga se vidi.

Blek je govorio o danu sahrane svoje ćerke kada je video njeno telo i pevao joj „Tvinkle, tvinkle litl star“.

„Izvinio sam joj se što nisam mogao da je spasim i pomerio bih planine da sam bio tamo“, rekao je.

Advokat Viktorija Traford-Voker rekla je sudu kako je Peveril godinama patila od mentalnog zdravlja i problema sa alkoholom.

Rekla je da je na dan kada je Rajli umrla Peveril bila pod stresom jer je imala posla kako bi mogla da se preseli kod svog tadašnjeg dečka.

BONUS VIDEO: Pucnjava na univerzitetu u Americi: studenti hitno evakuisani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare