Zlostavljanje, dečak, dečaci, Ilustracija
Ilustracija: Shutterstock

Dečak (13), domorodačkog porekla, iz države Kvinslend u Australiji, proveo je 45 dana u samici dok je bio u kazneno-popravnom domu za maloletnike u gradu Taunsvil, gde je bio pritvoren zbog tuče sa vršnjakom.

Maloletnik, poznat samo pod imenom „Džon“, pušten je uslovno na slobodu nakon 60 dana provedenih u pritvoru, a pretpostavlja se da je proveo 22 uzastopna dana u samici, prenosi BBC.

Ova situacija je izazvala ozbiljnu zabrinutost za stanje ljudskih prava u Kvinslendu. Dečak je zbog svoje očajne situacije tokom pritvora u svoj ćeliji napravio poplavu vodom iz toaleta zato što mu je uskraćena voda za piće, rekao je „Džonov“ advokat Tim Grau.

POGLEDAJTE JOŠ:

Grau tvrdi da je njegov klijent, koji ranije nije počinio ozbiljne prestupe, tretitan na izuzetno surov način. On kaže da ne zna zašto je dečak toliko dugo bio u samici, ali sumnja se da se to desilo zbog nedostatka osoblja u kazneno-popravnom domu za maloletnike.

Ovo nije izolovan slučaj, jer je u februaru otkriveno da je drugi dečak iz Kvinslenda, takođe star 13 godina, sa poteškoćama u razvoju, proveo 78 dana zatvoren u ćeliji 20 sati dnevno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar