Foto: M.K./ATAImages

Zbog složene bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazuje posetu Južnobanatskom okrugu, saopšteno je iz Vučićvog kabineta. Prema ranijim najavama, Vučić je danas trebalo da obiđe Belu Crkvu, Vršac, Alibunar, Debeljaču i Barandu, a da završi dan u Pančevu gde je planirano obraćanje građanima. Od svega sa spiska, u agendi je ostalo samo Pančevo. Čudno je da se Vučićeva "turneja" po Banatu otkazuje zbog Kosova i teško je poverovati da to nema ama baš nikakve veze sa blokadom i protestima poljoprivrednika.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika Srbije, Vučić će zbog složene bezbednosne situacije na KiM, održati tokom dana više sastanaka sa domaćim i stranim političkim faktorima u pokušaju stabilizacije situacije.

„Zato će danas prisustvovati samo velikom narodnom mitingu u Pančevu, koji je zakazan za 18.00 časova“, navodi se saopštenju.

Prema ranijim najavama, Vučić je danas trebalo da obiđe Belu Crkvu, Vršac, Alibunar, Debeljaču i Barandu, a da završi dan u Pančevu gde je planirano obraćanje građanima.

Pančevo je danas blokiran grad, pa ćemo videti kako će se predsednik uopšte probiti do tamo. Naime, poljoprivrednici koji protestuju već četvrti dan blokirali su sve ulaze i izlaze iz Pančeva. Blokade se održavaju širom zemlje, ali se kod Pančeva napravila kilometarska kolona vozila.

Barikade

U Pančevu blokada traje od četiri ujutru, a do sada su se desila dva propuštanja – oko sedam i oko 11 časova.

Foto: Nova.rs

Zbog retkih propuštanja stvorile su se kilometarske kolone. Vozači su nervozni, a poljoprivrednici propuštaju samo vozila Hitne pomoći i automobile u kojima su roditelji sa decom.

Nezvanično se saznaje da će poljoprivrednici organizovati blokadu u Opovu kasnije tokom dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare