Poljoprivrednici koji protestuju blokirali su sve ulaze i izlaze iz Pančeva. Blokade se održavaju širom zemlje, ali se kod Pančeva napravila kilometarska kolona vozila. Pored blokade puteva, u ovom gradu se danas dešava i miting predsednika Aleksandra Vučića.

Blokade puteva koje organizuju poljoprivrednici traju već četvrti dan zaredom. U većini gradova, vozila se propuštaju na svaka dva sata.

U Pančevu blokada traje od četiri ujutru, a do sada su se desila dva propuštanja – oko sedam i oko 11 časova.

Zbog retkih propuštanja stvorile su se kilometarske kolone. Vozači su nervozni, a poljoprivrednici propuštaju samo vozila Hitne pomoći i automobile u kojima su roditelji sa decom.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos nervozi, situacija je mirna, a prisutna je i policija.

Foto: N1

Nezvanično se saznaje da će poljoprivrednici organizovati blokadu u Opovu kasnije tokom dana.

Miting u Pančevu: Vučić dolazi danas u 18h

Zbog „složene bezbednosne situacije na Kosovu“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je najavljenu posetu Južnobanatskom okrugu.

Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ipak, on će doći u Pančevo, na miting koji počinje istovremeno kada i protest protiv nasilja u Beogradu, u 18 časova.

Prema ranijim najavama, Vučić je danas trebalo da obiđe Belu Crkvu, Vršac, Alibunar, Debeljaču i Barandu, a da završi dan u Pančevu gde je planirano obraćanje građanima.

Inače, zahtevi poljoprivrednika na blokadama su povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka bude 20 umesto 15 dinara, minimalnu otkupnu cenu mleka od 78 dinara po litru plus PDV, kao i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV.

BONUS VIDEO Novosadski poljoprivrednici danas blokiraju Temerinski most

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare