Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je za N1 da je na izborima 17. decembra, u birački spisak u Beogradu bilo upisano 1.613.369 birača, a da ih je danas 1.608.414. Istakao je da je do tako naglog pada došlo zbog toga što su izbori prošli, pa su ljudi koji su imali fiktivno prebivalište u Beograd počeli da se odjavljuju, a ne upisuju se novi fantomski birači.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ predaće sutra Ustavnom sudu zahtev za poništavanje republičkih izbora, a tim povodom će ispred te institucije u 18 časova biti održan novi protest.

Kako je Dragan Đilas izjavio u emisiji N1 Studio Live, protestna kolona će zatim krenuti ka sedištu RTS-a u Takosvkoj ulici, koji je, prema njegovim rečima, ključ dezinformisanja u Srbiji.

„To je realnost, znamo mi u kakvom su stanju institucije, zato su bile korisne izjave evropskih poslanika, 8. (febraura) treba dase glasa o rezoluciji o Srbiji. (Evroparlamenrarac Klemen) Grošelj je rekao – tražite građanima Srbije da se obrate institucijama, a te institucije su bile deo izborne krađe. Ali mi moramo da ispunimo sve ono što je deo institucionalne borbe, mi se zalažemo da institucije u ovoj zemlji postoje“, rekao je predsednik SSP.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je najavio, na sutrašnjem protestu ispred Ustavnog suda će zato govoriti pravnici, a ne političari.

Đilas je ponovio da su i republički i beogradski izbori pokradeni, ali da je situacija u glavnom gradu poptuno jasna i da za to postoji „milion dokaza“.

Istakao je da je na izborima 17. decembra pravo glasa na lokalnim izborima u Beogradu imalo 1.613.369 birača, a da ih je danas 1.608.414.

„Za 20 meseci (od prethodnih gradskih izbora) upisano je 13.000 birača. Znači 20 meseci svaki mesec bilo je 600 birača više, i u 30 dana posle izbora za 5.000 se smanji taj broj!? To nije moguće i posledica je dve činjnice: oni koji su bili fiktivno prijavljeni ispisuju se i vraćaju se u svoja mesta, i sad ne upisuju nove birače, jer nema potrebe, izbori su prošli“, objasnio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare