Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Zoran Lončarević

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, pre nego krene u ispunjenje obećanja od juče, ispuni ono koje je dao u decembru 2023. godine, tačnije, da javno saopšti i iznese dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji.

„Predsedniče, a elaborat? Pre 13 godina je obećao da će poništiti sve što je Tadić oko Kosova prihvatio, vratiti Kosovo u ustavni poredak Srbije, a pregovore u Savet bezbednosti. Za 13 godina je dao pravosuđe, pozivni broj, energetski sistem, tablice, dinar….“, nabrojao je Đilas.

Obećao je, kaže dalje on, da će istražiti sve sporne privatizacije i pohapsiti sve odgovorne – nije uhapšen niko, a po korupciji smo, kaže, danas na čelu Evrope, prenosi N1. 

Pročitajte još:

Kako je saopštio Đilas, Vučić je „obećao fabrike čipova, Mercedes u Ikarbusu, leteće automobile, izvoz papaka u Kinu, zatim da se neće kandidovati za predsednika Srbije“.

„Obećao je i Maršalov plan i „new deal“ koji su nam doneli najveću inflaciju u Evropi i ogromnu zaduženost. Sada opet obećava…“, rekao je Đilas.

Dodao je:

„Predsedniče, pre nego krenete u ispunjenje obećanja koja ste juče dali, možete li da ispunite obećanje koje ste dali u decembru 2023.godine. Obećali ste tada da ćete do Božića javno saopštiti i izneti dokaze o umešanosti jedne velike sile u izbore u Srbiji. Dan pred Božić ste rekli da se radi elaborat sa svim dokazima. Prošlo je dve nedelje od tada. Gde je elaborat predsedniče? Da li ste se uplašili? Ne sramotite se, gospodine predsedniče, kad ste već obećali izađite i kažite koja je to zemlja, dajte narodu da vidi taj čuveni elaborat. Pola Evrope živi u neviđenom strahu da možda na njih ne mislite i da je elaborat o njima. Ne mogu od straha da spavaju, a mi u Srbiji živi nismo da elaborat, sa sve dokazima, pročitamo. A elaborata nigde. Ne sramotite se – dajte elaborat ili javno kažite ono što svi znamo. Priznajte da nema nikakvog elaborata, priznajte da se niko nije mešao u naše izbore, priznajte da ste lagali, kao što lažete celu svoju političku karijeru. Od prvog dana kada ste ušli sa Šešeljem u priču pa do danas kada ste se u priču sa Šešeljem vratili“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare