Kornet
Ilustracija: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras da su ruske rakete "kornet" najbolje na svetu i da ih je Srbija platila po, kako je naveo, pristojnoj ceni a 30 odsto je platila unapred.

„Uzeli smo rakete iz Rusije. Kornet rakete su najbolje na svetu, nešto bolje od džavelina američkog, veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije“, rekao je Vučić za televiziju Prva.

Vučić je kazao da Hrvatska još nije nabavila francuske avione „rafal“, već da će ih dobiti „tek za tri godine“.

„Hrvatska je tek potpisala ugovor za avione ‘rafal’, i to za polovne. ‘Rafali’ su izvanredni avioni, voleo bih kada bismo mi mogli da ih nabavimo, možda ne polovne“, naveo je.

On je rekao da bi Hrvatska za tri godine sa 12 aviona „rafal“ bila nešto snažnija od Srbije zbog boljih radara.

„Ranije bi mogli da vide naše avione, nešto bi dalje videli nego Srbija, ali verujem da ćemo mi za tri godine drastično da osnažimo i ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovnu odbranu, tako da nema bojazni za Srbiju“, kazao je.

Naveo je da je jačanje Vojske Srbije potrebno jer se „na malom i slabom svi iživljavaju“.

„To smo mogli da vidimo 1990-ih, kao i 17. marta 2004. kada je došlo do pogroma na Kosovu, i 2008. povodom proglašenja nezavisnosti Kosova“, dodao je.

Vučić je rekao da Srbija danas ima 15 puta snažniju vojsku nego pre sedam, osam godina i najavio da će država svake godine davati 200 miliona evra za namensku industriju.

BONUS VIDEO: Raketni sistem S-500

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar