Mila Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mila Popović, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd i šefica odborničke grupe "Ujedinjeni", navela je u saopštenju da SNS uprava "obmanjuje građane Beograda" povodom vaučera za kupovinu sportske opreme.

Kako Popović navodi, nije doneta odluka nije doneta odluka da „vaučeri mogu da se potroše kako sami građani žele“, već samo za kupovinu sportske opreme.

Foto: SSP
Foto: SSP

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje i da nije doneta odluka da vaučeri iznose 50 evra već da će SNS gradonačelnik da odredi vrednost.

Foto: SSP

„Da podsetim, pre godinu dana Republika Srbija je izdvojila 120 miliona iz budžeta za Beograd koji je taj novac preneo 27. oktobra Šapićevoj administraciji na Novom Beogradu, za vaučere za decu sa Novog Beograda. Oni su 2. novembra 2021. otvorili nabavku, a samo dva dana kasnije, već 4. novembra 2021., doneli odluku o angažovanju Sport Vision-a. Zato su odbornici Stranke slobode i pravde Beograd i odborničke grupe „Ujedinjeni SSP, PSG, PREOKRET; SLOGA“ istakli da jesmo za vaučere koji će omogućiti građanima koji ih dobiju da kupe šta žele, ali da nismo za vaučere nekog već poznatog prodavca koji će posao da dobije u dva dana. Predloženo je i da se svi trgovci u Beogradu pozovu da mogu da se prijave da učestvuju u akciji, jer nema razloge za ograničavanja niti robe niti prodavaca“, navela je Popović i dodala:

„SNS uprava je zaista talentovana da dobru ideju pretvori u aferu, ili sportski rečeno, promaši penal. Odbornici Stranke slobode i pravde i „Ujedinjenih“ će na narednoj sednici da zahtevaju izmenu odluke“.

BONUS VIDEO Mila Popović raskrinkala gradsku vlast: Šta stoji u rebalansu budžeta Beograda koji se raspada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar