Vukašin Baćina Baćko Foto:Instagram/vukasinbacina

Nosilac opozicione liste u Sečnju Vukašin Baćina saopštio je da se protiv njega vodi montirana afera i da su policija i tužilaštvo politički zloupotrebljeni u tom slučaju, da je protivpravno lišen slobode, bez ijednog materijalnog dokaza.

Podsećamo, Baćina je uhapšen početkom marta, a MUP je tada saopštioe da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije i Policijske uprave Zrenjanin, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili njega i M. P. (63) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, i D. B. (26) zbog sumnje da je primio mito. Iz MUP-a je tada saopšteno da je nosilac izborne liste uhapšen zbog sumnje da je tokom februara u više navrata, dao za sada neutvrđeni novčani iznos M. P. kako bi mu on pronašao osobe sa teritorije opštine Sečanj koje bi za novčanu naknadu potpisom podržale tu listu i za nju glasale na predstojećim lokalnim izborima.

Pročitajte još:

Baćina u današnjem saopštenju navodi da se, nakon što je uhapšen, pritvoren i nakon što je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor i pustio ga na slobodu, „politički motivisano tužilaštvo nije zaustavilo na tome“.

„Naime, nakon mog puštanja na slobodu Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podnelo žalbu Višem sudu u Novom Sadu zbog odluke sudije za prethodni postupak da se pustim na slobodu, a veće sastavljeno od troje sudija Višeg suda u Novom Sadu je odbilo žalbu kao neosnovanu. Viši sud u Novom Sadu je potvrdio stav sudije za prethodni postupak i u obrazloženju rešenja je ponovljeno da ne postoji osnovana sumnja da sam počinio krivično delo koje mi se stavljalo na teret“, naveo je Baćina.

On zaključuje da se protiv njega „vodi montirana afera i da su policija i tužilaštvo politički zloupotrebljeni u tom slučaju“, da je protivpravno lišen slobode, bez ijednog materijalnog dokaza.

„Postavljam pitanje Zagorki Dolovac i drugim tužiocima: zašto se ne reaguje u situacijama gde postoji realna politička korupcija i očigledni dokazi, gde su u pitanju ozbiljne svote novca“, pita Baćina u saopštenju.

BONUS VIDEO: Sukob građana i provokatora tokom protest au Novom Sadu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar