Aleksandar Jovanović Ćuta i Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/RTS

Govoreći o novom setu medijskih zakona koji su ušli u skupštinsku proceduru, Aleksandar Jovanović Ćuta podsetio je na period kad je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio ministar informisanja.

„Godina je 1998. i u Vladu Slobodana Miloševića ulazi jedan mladi radikal, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić. Jedan za drugim gasi se sve što misli suprotno u odnosu na aktuelni režim. Slobodni novinari streljani su na svojim kućnim pragovima. To je rezultat vladavine tadašnje vlasti Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića. Godina je 2023. godina, a pred nama je novi Zakon o medijima i javnom informisanju. A kako izgleda kada si novinar i misliš i govoriš suprotno od Aleksandra Vučića? Živog te spale maltene. Zapale ti kuću, dobijaš batine… I sada, da uprostimo stvari – šta je ovde plan? Plan je da se ugase jedina dva slobodna medija, a to su N1 i Nova S. Sve ste spakovali i pokupovali“, naglasio je Jovanović na današnjem zasedanju Skupštine Srbije i dodao:

„Bivša B92 koja je nekada bila simbol slobode je sada u vašim rukama. Vi gospodo radikali nikada niste promenili svoju ćud“.

Podsetimo, novim Zakonom o elektronskim medijima koji je na aktuelnoj sednici Skupštine Srbije predviđeno je da Telekom koji je u državnom većinskom vlasništvu može posredno preko ćerki firmi da osniva medije.

BONUS VIDEO: Aleksandar Jovaović Ćuta o trajanju sednice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare