Foto: Nova.rs, Shutterstock

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Sremčici dogodio se uznemirujući slučaj vršnjačkog nasilje, kada su tri učenika trećeg razreda pretukla đaka drugog razreda. Kako je ispričao jedan od roditelja, on je zatekao uplakanog dečaka, koji je nakon toga otkrio šta se dogodilo.

Roditelj, koji je odmah obavestio školu, je ispričao kako je otkrio vršnjačko nasilje. Nakon što je odveo svoje dete u pomenutu školu, zatekao je u hodniku škole uplakano dete.

„Prišao sam mu i pitao ga šta se desilo. Dete se treslo od straha, jedva je izustio šta je bilo. Rekao je plačući da su ga tri dečaka pretukla“, priča jedan od roditelja koji je video dečaka i odmah obavestio školu.

Kako je on dalje ispričao, dečak je pokazao leđa, koja su bila crvena od udaraca. Direktorka škole je obaveštena o incidentu, kao i učiteljica. Roditelj tvrdi da još uvek niko nije reagovao, kao i da đaci treba da se sankcionišu.

Direktorka škole Ana Bošković je potvrdila da se slučaj vršnjačkog nasilja dogodio. Ona je otkrila i da se radi o učenicima koji su suprotne smene.

„Obaveštena sam o svemu što se desilo popodne u školi. O incidentu je obaveštena učiteljica dečaka drugog razreda, a zatim smo obavestili i drugu učiteljicu. Svi smo reagovali i razgovarali sa dečakom. Škola je uradila sve po protokolu“, objasnila je direktorka škole.

BONUS VIDEO: Vršnjačko nasilje sve masovnije i brutalnije – kako se danas vaspitaju deca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar