Foto:Facebook

U novembru 2020. godine Zoran Albić osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina. On je nasmrt prebio dvoipogodišnju devojčicu samo zato što mu je smetao njen plač.

Monstrum je osuđen na najveću kaznu po starom zakonu jer je zločin počinio pre nego što je novi zakon, po kom ubice dece mogu dobiti doživotnu kaznu zatvora, stupio na snagu.

Tokom suđenja je Zoran Albić priznao da je pretukao devojčicu, ali je poricao da ju je ubio.

Beživotno telo deteta doneli u bolnicu

Ovaj jeziv zločin otkriven je kada su majka i očuh beživotno telo devojčice odneli u negotinsku Hitnu službu. Prema njihovim rečima tada, devojčica je navodno pala sa terase, ali su na njenom telu bile vidljive povrede glave i ruke.

Pročitajte još:

Međutim, doktorima i istražiteljima su tvrdnje majke Vesne Firulović i očuha Zorana Albića bile sumnjive zbog čega je pokrenuta istraga. Detaljno je pregledana kuća u kojoj je prema tvrdnjama majke i očuha, devojčica Luna sama izašla na terasu na kojoj nije bilo ograde i pala.

U istrazi je utvrđeno da je nasilnik te večeri bio u provodu, napio se, a kada je došao kući, zasmetao mu je plač deteta koje se probudilo.

Bogat zločinački dosije

Očuh Albić je i godinama pre ubistva male Lune bio u pritvorskim jedinicama zbog niza krivičnih dela sa elementima nasilja koje je činio. U prilog njegovoj nasilničkoj prošlosti svedoče i brojne krivične prijave koje su protiv njega podnosile različite osobe zbog maltretiranja, proganjanja i nanošenja teških telesnih povreda. Njegove tendencije ka ozbiljnim krivičnim delima pojavile su se još u maloletničkom dobu.

Ono što je veštačenje ovog monstruma koje je obavljeno tokom istrage ubistva devojčice utvrdio jeste to da je Albić imao problem sa kontrolom besa zbog čega ima impulsivne reakcije.

Pored toga što je 2012. godine, još kao maloletnik od 17 godina, pretio svojoj profesorki srpskog u srednjoj školi u Negotinu preko Fejsbuka, Albić je iste godine dobio i krivičnu prijavu jer je pretukao svog strica. Međutim, tu nije bio kraj krivičnim prijavama protiv ovog monstruma. Naredne godine, dobio je krivičnu prijavu zbog nanošenja lakih telesnih povreda jer je prolaznika pogodio u glavu, a zatim je oštećenog udario u nos.

Kada je navršio 18 godina, Albić je dobio još jednu krivičnu prijavu jer je svoju tadašnju maloletnu devojku držao u zatočeništvu. Osnovno tužilaštvo u Negotinu je na kraju odbacilo tu krivičnu prijavu protiv monstruma jer je uplatio novac u humanitarne svrhe.

Na sličan način je izbegao zatvorsku kaznu kada je komšiji bez ikakvog razloga naneo teške telesne povrede.

Zakoniti suprug Vesne Firulović čeka suprugu da izađe iz zatvora

Ono što je ovom monstuoznom zločinu dalo i notu bizarnosti jesu izjave zakonitog supruga Vesne Firulović, Dragana Purića koji je kako je ranije naveo odlučio da sa suprugom nastavi porodični život kada ona bude izašla iz zatvora.

Purić je u ranijem intervjuu za portal Nova.rs objasnio da ni dan danas ne zna zašto se sve to dogodilo kao i da je suprugu Vesnu više puta pitao o svemu što se dogodilo ali da ona nije dogovarala.

Istakao je da će čekati Vesnu da izađe iz zatvora a onda će nastaviti zajednički život na nekom drugom mestu.

BONUS VIDEO: MUP – hapšenje zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar