Foto: S.J.

"Kada mi je moj rođak, odnosno bratanac moje supruge Vesne Firulović javio da je moja ćerkica Luna preminula, nisam mogao da stojim na nogama. Pozvao sam policiju i saznao šta se dogodilo. Izgubio sam Lunu i ceo život mi se okrenuo naopačke", započinje svoju priču Dragan Purić (32), otac malene Lune koja je na svirep način ubijena u noći između 26. i 27. maja kada je imala dve godine i osam meseci, kada ju je pesnicama do smrti tukao Zoran Albić (26) iz negotinskog sela Prahovo koji je tada živeo sa Purićevom zakonitom suprugom Vesnom Firulović (25).

Autor: S. J. 
Purić objašnjava da ni dan danas ne zna zašto se sve to dogodilo kao i da je suprugu Vesnu više puta pitao o svemu, ali da ona nije progovarala. Ipak, odlučio je da sa suprugom nastavi porodični život kada ona bude izašla iz zatvora.

„Nikada mi ništa nije kazala, samo je stalno plakala. Jedno vreme sam insistirao da mi ispriča kako se to dogodilo, ali ona je non stop plakala pa sam posle i prestao da je pitam. Kada je Luna ubijena, moja supruga Vesna je bila u drugom stanju i od stresa je pobacila u pritvoru. Posle toga je bila kod kuće u Slatini sa nanogicom dok je čekala da ode na izdržavanje zatvorske kazne i tada smo bili zajedno i ostala je trudna. Evo u decembru treba da porodi i ponovo ću postati otac. Zakon dozvoljava da dete bude dve godine sa njom, a onda ću ja preuzeti brigu nad bebom. Čekaću je posle toga dok ne izađe iz zatvora i najverovatnije ćemo nastaviti zajedno. Porodica smo, ostaćemo zajedno najverovatnije“, kaže Dragan.

Dragan, koji sa Vesnom ima i šestogodišnjeg sina, kaže da ga on često pita za mamu.

Vesna Firulović i Albić Foto:Facebook

„Sin mi je odrastao preko noći. On sve zna i sve razume. Šta da kažem, svakom detetu nedostaje majka. Pre nego što je Vesna otišla kod Albića u Prahovo, prijavila me lažno za nasilje u porodici. Dokazao sam da to nije istina ali zbog mere zabrane prilaska nisam mogao odmah da odem po Lunu. I pre nego što je Luna ubijena sam zvao suprugu nekoliko puta i molio sam je da se vrati.Ona je dobra majka i ne znam zašto je sve ovo moralo da se dogodi. Ne znam šta više da kažem, moje dete nikada neću moći da prežalim“, kaže Purić.

Purić ističe da će čekati Vesnu da izađe iz zatvora a onda će nastaviti zajednički život na nekom drugom mestu.

„Nećemo biti u kući u Slatini. Nastavićemo na nekom drugom mestu“, dodaje naš sagovornik. Suđenje Albiću za ubistvo maloletne Lune trebalo bi da bude nastavljeno sutra u Zaječaru, a podsetimo, on se tereti da je kobne noći u pripitom stanju i nervozan došao kući i počeo da baca stvari. Njegova vika je probudila devojčicu koja je od straha počela da plače. On je vikao da dete ućuti ali je malena devojčica od straha nastavila da plače pa je on krenuo da je bije. Devojčicinu majku Vesnu je izbacio iz kuće i zaključao vrata a dete je nastavio da udara po glavi i telu i nesrećno dete je dva sata kasnije od zadobijenih povreda preminulo. Zoran i Vesna su odveli dete u bolnicu, prvobitno rekavši da je devojčica pala sa terase i tako preminula. Više javno tužilaštvo u Negotinu je zaključilo sporazum o priznanju krivice sa Vesnom Firulović, majkom malene Lune. Sporazumom je Vesna osuđena na kaznu od osam godina zatvora, koja je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu. Ona se trenutno nalazi u zatvoru na odsluženju kazne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare