Branislava Penčić. Bane Penčić, ubistvo, Obrenovac, Igor Bajrami, policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/MUP/Facebook

Igor Barjami (44), jedan od trojice osumnjičenih da su 19. marta ove godine u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu ubili Branislava Baneta Penčića (41), bivšeg vođu navijačke grupe Partizana, “Hed hanters”, pušten je iz pritvora uz elektonski nadzor, saznaje portal Nova.rs.

Branilac osumnjičenog Igora Bajramija, Jasmina Belić, za portal Nova.rs navodi da su saznanja našeg portala istinita, odnosno da je njen branjenik pušten nakon žalbe na pritvor.

„Apelacioni sud je uvažio moju žalbu na njegov pritvor, u kome je bio sedam meseci, nakon što su otpali svi osnovi koje bi mogli da govore u prilog tome da li bi on trebalo da bude u pritvoru ili ne, za dalje ćemo videti. Optužnica je podignuta, a Igor još nije izneo svoju odbrasnu. On se sada nalazi u kućnim uslovima uz elektonski nadzor“, kaže advokat Belić.

Foto: Facebook

Podsetimo, zbog ubistva vođe “Hed hantersa” optuženi su Damir P. (26), državljanin BiH koji se nalazi u bekstvu, Šain U. (52), državljanin Severne Makedonije i Beograđanin Igor Bajrami (44). Damir P. je optužen da je ubio Baneta Penčića iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Bajrami u tome pomogli.

Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Penčića, usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo. Damir P. se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U., a potom su se našli sa Igorom Bajramijem, koji je ubicu navijača odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu. Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

Svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje im preti doživotni zatvor.

Pročitajte još:

Beograđanin Bajrami, označen kao pomagač glavnoosumnjičenog za likvidaciju Penčića, navodno je zbog svoje lakomislenosti upao je u problem.

„On je bio prijatelj sa Šainom, koji ga je i uvukao u ovaj zločin. Šain je često bio u zatvoru, a poslednji put je čak i pobegao. Sa uhapšenim Bajramijem se dugo poznaje i tako je dospeo u ovu priču“, tvrdili su rođaci uhapšenog Bajramija ranije za naš portal.

Bajrami je dok se odvijao zločin čekao kod Makiša, a kako tvrde njegovi rođaci, navodno nije imao pojma koga vozi.

VIDEO: Teško ubistvo u Obrenovcu rasvetljeno za 48 sati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar