Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, MUP, Facebook

Branislav Bane Penčić (41), bivši vođa navijačke grupe Partizana, “Hed hanters”, usmrćen je sa tri hica u grudi iz pištolja sa prigušivačem 19. marta ove godine, u Ulici Vuka Karadžića u Obrenovcu, a pre nekoliko dana Viši sud u Beogradu je podigao optužnicu protiv osumnjičenih napadača, među kojima je i Igor Barjami koji je egzekutora Damira P. vozio nakon izvršenog zločina.

Zbog ubistva optuženi su Damir P. (26), državljanin BiH koji se nalazi u bekstvu, Šain U. (52), državljanin Severne Makedonije i Beograđanin Igor Bajrami (44). Damir P. je optužen da je ubio Baneta Penčića iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Bajrami u tome pomogli.

Pročitajte još:

Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Penčića, usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo. Damir P. se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U., a potom su se našli sa Igorom Bajramijem, koji je ubicu navijača odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu. Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

Svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje im preti doživotni zatvor.

Beograđanin Bajrami, označen kao pomagač glavnoosumnjičenog za likvidaciju Penčića, navodno je zbog svoje lakomislenosti upao je u problem.

„On je bio prijatelj sa Šainom, koji ga je i uvukao u ovaj zločin. Šain je često bio u zatvoru, a poslednji put je čak i pobegao. Sa uhapšenim Bajramijem se dugo poznaje i tako je dospeo u ovu priču“, tvrde rođaci uhapšenog Bajramija.

Bajrami je dok se odvijao zločin čekao kod Makiša, a kako tvrde njegovi rođaci, navodno nije imao pojma koga vozi.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za teško ubistvo u Obrenovcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar