Foto:printscreen/instagram.com/winners_freight_llc

Prijatelji Nikole Mišovića, Srbina kog je u predgrađu Čikaga ubio Amerikanac Džeremi Džerom Spjaser, pokrenuli su akciju prikupljanja novca kako bi se Mišović transportovao u rodni Kragujevac, gde će biti sahranjen.

„Obracamo vam se sa molbom da nam se pridružite u prikupljanju pomoći za porodicu tragično nastradalog Nikole Misovića. Naš kolega, zemljak i pre svega prijatelj izgubio je zivot 22. marta 2022. godine u svojoj 29. godini zivota. Reči ne mogu opisati bol i tugu zbog gubitka koji je dozivela porodica Mišović i svi koji su ga poznavali“, objavljeno je na sajtu GoFundMe, namenjenom za donacije.

Pokretači ove akcije mole sve koji su u mogućnosti da pomognu Mišovićevoj porodici.

„Drage kolege, prijatelji, našeg kolegu i brata Nikolu Mišovića je ubio vozač koji je izvezao samo jednu turu za našu kompaniju. Troškovi su veliki za slanje, a bol koji njegovi roditelji imaju neizmeran. Ako možete da pomognete da skupimo ova sredstva i pošaljemo ga što pre za Kragujevac, kako bi roditelji mogli da ga sahrane što pre. Hvala na svim donacijama“, navedeno je. Kako se može videti na pomenutom sajtu, za protekla četiri dana je prikupljeno 190.000 dolara.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo Džeremi Džerom Spajser iz Arkanzasa je u kompaniji “Winners Freight LLC” počeo da radi nedavno, nakon što je lično Mišovića zvao i zamolio ga da ga primi na posao. Odvezao je samo jednu vožnju, posle koje je iz još nerazjašnjenih razloga upao u kancelariju kod Mišovića i posle niza uvredljivih reči na račun Srba ispalio u njega smrtonosni hitac.

Džeremi Spajser Foto: Printscreen/Police Department

Nakon toga Spajser je otišao u prostorije kompanije “Force” koje se naleze u istoj zgradi, a u kojoj je prethodno zbog problematičnog ponašanja dobio otkaz, i ranio devojku. Sve se ovo dešavalo između 15-15.30 časova.

Naoružani napadač je zatim pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, osumnjičeni je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

Bonus video: Pucnjava na univerzitetu u Nemačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar