Jezive pretnje radnici firme ubijenog Srbina: Ti ili tvoja porodica ste sledeći

Podeli:
Foto: PrintscreenFacebook/CBS Chicago ; printscreen/instagram.com/winners_freight_llc

Dva dana nakon što je vozač kamiona Džeremi Džerom Spajser hicima iz pištolja u predgrađu Čikaga usmrtio Nikolu Mišovića (29) i ranio Anu Branković (31), situacija se ne smiruje. Juče je ženska osoba, zaposlena na mestu menadžera u kompaniji “Winners Freight”, čiji je vlasnik bio Mišović, dobila preteće poruke na Fejsbuku.

U prvoj poruci, koju je dobila u petak u toku dana, pisalo je:

“Slavim užitak zbog ovoga. Neko je konačno uradio nešto u vezi Vas, bolesnih Srba Istočnoevropljana.”

U drugoj poruci, koja je stigla sa drugog profila na istoj društvenoj mreži, Fejsbuku, u inbox devojke iz “Winners Freight”, pretnje su otišle korak dalje, sarkastično praćene smajlijima…

“I zato je dvoje Vaših ljudi nestalo sa ove planete danas :). Na sreću, ti ili neko iz tvoje porodice će biti sledeći. Hahaha. Tako sam srećan da se ovo dogodilo”

Pročitajte još:

Stefan Rašić, suvlasnik “Winners Freight”-a, kaže da su, nakon tragične smrti Nikole Mišovića, ove preteće poruke izazvale strah i nespokoj kod zaposlenih u kompaniji, piše Serbian Times.

– Koleginica koja je primila poruke je uplašena za svoj život, a za bezbednost strahuju i ostali, što je i normalno posle svega što nam se desilo u poslednjih nekoliko dana. Angažovali smo detektive i nadamo se da će oni uskoro pronaći osobe koje su slale preteće poruke, ističe Rašić, i dodaje kako se nada da će nasilje prestati.

On podseća da su policiju i medije prethodnih dana upozoravali na činjenicu da je Džeremi Džerom Spajser neposredno pre ubistva Mišovića uzvikivao kako “mrzi Srbe”.

Džeremi Spajser Foto: Printscreen/Police Department

–Očigledno da nas nisu ozbiljno shvatili. Prema izjavama svedoka sa lica mesta ovo ubistvo i ranjavanje bi se mogli okarakterisati i kao zločin baziran na etničkoj mržnji, jer drugog motiva nema. Samo se nadam da to neće uzeti maha, rekao je Rašić.

Podsećamo, osumnjičeni za ubistvo i ranjavanje Džeremi Džerom Spajser iz Arkanzasa, bio je zaposlen u “Winners Freight” svega nekoliko dana i odvezao tek jednu vožnju kada je upao u kompaniju naoružan pištoljem, ispalio dva hica u Nikolu Mišovića, a zatim nastavio krvavi pir u istoj zgradi, u prostorijama kompanije “Force”, iz koje je prethodno otpušten zbog nedoličnog ponašanja, gde je ranio Anu Branković.

Od zaposlenih u “Winners Freight” saznali smo da se Spajser čudno ponašao tog dana i da je u komunikaciji sa ostatkom tima govorio loše stvari o Srbima, nakon čega je parkirao kamion i banuo u kancelariju.

Podsećamo, naoružani vozač kamiona je posle pucnjave pobegao sa lica mesta, da bi ga ubrzo zatim policija pronašla nedaleko odatle, u Medison ulici. Kada je opkoljen i pozvan da se preda, on je naočigled policajaca pucao sebi u glavu.

BONUS VIDEO: Teško ubistvo u Obrenovcu rasvetljeno za 48 sati

Komentari

Vaš komentar