Foto: Vesna Lalić, Sofija Bogosavljev/Nova.rs/Shutterstock

Beživotna tela dve starice Jelisavete G. (76) i Gordane Đ. (78) pronađena su u stanu na Bežanijskoj kosi, a još uvek je prava misterija šta se dogodilo nesrećnim ženama. Prema trenutnim informacijama, sve okolnosti ukazuju na to da se radi o dvostrukom ubistvu. Kako nezvanično saznajemo, starice su nedavno prodale kuću i imale su veliku svotu novca, te se sumnja da bi ovo mogao da bude motiv za jezivi zločin.

Tela Jelisavete G. (76) i Gordane Đ. (78) pronađena su u subotu, nakon što je njihova komšinica i prijateljica primetila da se ne javljaju već 10 dana. Prema dosada prikupljenim tragovima na licu mesta i na osnovu svih poznatih okolnosti, veruje se da je reč o dvostrukom ubistvu, a i policija je smrt dve starice ocenila kao sumnjivu.

Mesto zločina i dan kasnije deluje sablasno. Vrata su zapečatirana, a u zgradi vlada muk. Stanari još uvek ne mogu da se oporave od tragedije koja ih je zatekla. Policija obezbeđuje lice mesta, sve dok rezultati obdukcije ne pokažu uzrok smrti.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Kako pričaju komšije, dve žene su živele zajedno već nekoliko godina, a muž Jelisavete je preminuo pre dve godine.

„Nisam ih video od Nove godine, znam da su dve sestre živele zajedno i to je sve. Retko su izlazile iz kuće, samo do prodavnice. Nisu se ni družile sa mnogo ljudi, bile su dobre sa stanarkom pored, ona im je često donosila hranu“, priča jedan od komšija zgrade u Ulici Marka Pola, koji je još uvek šokiran zločinom.

Pročitajte još:

Sa druge strane, komšije su istakle kako su retko imale posetioce, ali da je jedan muškarac viđen kako dolazi kod njih na Božić. Nije poznat njegov identitet, kao ni da li je policija ustanovila o kome se radi, zasad nisu poznati.

Ulaz zgrade ima video nadzor, ali kako smo saznali on već duže ne radi, što otežava nadležnim organima u istrazi. Policija je uzela snimke nadzornih kamera iz okolnih ulaza.

Kako nezvanično saznajemo, starice su nedavno prodale kuću koju su posedovale i kod sebe su imale veliku svotu novca. Ovo se nameće kao jedan od mogućih motiva za ovaj jezivi zločin.

„Jedna od njih je imala kuću, tačnije vikendicu i prodale su je skoro. Sumnja se da je neko koga su poznavale to saznao i „tipovao“ ih zbog toga, imale su kod sebe dosta novca. Bile su stare i živele su same, pa je neko mislio da su laka meta“, priča naš izvor.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Takođe, stan je bio zaključan, te se pretpostavlja da su nesrećne žene poznavale ubicu i da su ga pustile u svoj stan, a on je nakon zločina zaključao stan i mirno odšetao. U stanu navodno nije bilo tragova premetačine.

Komšinica koja je bila najbliža Jelisaveti i Gordani je istakla kako ih nije videla od Božića, te se sumnja da su žene od tada bile mrtve. Nakon što su komšije izrazile strah i sumnju što od Jelisavete i Gordane danima nema ni traga, kontaktirale su upravnika zgrade, koji je pozvao policiju.

Jelica Gligorijević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kada su nadležni organi otvorili vrata stana zatekli su jezivu scenu i nesnosan smrad.

Kako smo ranije pisali, na licu mesta, osim što su tela nesrećnih starica zatečena sa jastucima preko glave, pronađena je i krv.

„Poslednji put smo se čule 8. januara, a posle toga sam bezuspešno pokušavala da je dobijem“, ispričala je ranije komšinica Jelica.

BONUS VIDEO: Pronađena dva beživotna tela na Bežanijskoj kosi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar