Foto: Jovan Mladenović/Nova.rs; printscreen instagram192; privatna arhiva

N. M. (18) koju je otac pokušao da ubije pre dve nedelje u gročanskom naselju Dražanj, tako što se zakucao automobilom u banderu prilikom čega je on nastradao, juče je prvi put stala na noge u bolnici i šetala, potvrđeno je za Nova.rs.

Devojčicin deda, otac njene majke, M. R. ispričao je za beogradske medije da se devojka oporavlja.

„Ona je dobro, hvala bogu. I dalje je u bolnici, ali povrede prolaze. Juče je prvi put ustala i šetala. Samo majka može da uđe da je vidi i to na kratko. Pitala je za oca, vratilo joj se sećanje i rekla je mojoj ćerki: „Mama, on je mene pokušao da ubije. Šta ćemo sad?“, a ona joj je odgovorila: „Ne brini ništa, on je u drugoj bolnici, ići će u zatvor““, rekao je deda devojke za 24sedam.

Foto:privatna arhiva/facebook

M. R., deda devojčice, ranije je za naš portal ispričao da je njegova ćerka ostavila Vladimira kada je devojčica postala punoletna, u januaru ove godine, jer više nije mogla da trpi njegovo maltretiranje. Naveo je da ju je tukao, što porodica nije znala. Ispričao je da njegova ćerka ima ciste na jetri i da je jednom operisana, a kada je drugi put trebalo da ide na operaciju, ali joj sada pokojni suprug to nije dozvolio.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je ranije saopšteno iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, obavljen je razgovor sa svim članovima porodice, radi procene rizika.

„M. N. je u razgovoru navela da je ostala u porodičnoj kući sa ocem da se o njemu stara, da ga vodi kod lekara, da je jako vezana za oca, da je otac bolestan i da je prilikom podnošenja prijave došlo do nesuglasica i da M. M. (majka devojčice prim.aut.) planira da se vrati u porodicu, dok sa M. M. razgovor do sada nije obavljen“, navodi se u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, saobraćajna nesreća koju je izazvao devojčicin otac Vladimir M. dogodila se 21. marta u centru naselja, na uglu Beogradske i Narodnog fronta u Dražnju. Kako smo ranije pisali, otac je prethodno, u automobilu pripretio ćerkinoj drugarici nožem i izbacio je iz auta, da bi potom krenuo u samoubilački i ubilački čin, u kojem je on nastradao dok je njegova ćerka teško povređena. Prema rečima devojčicinog dede, osim pretnji Vladimir je na groblju obeležio i grobno mesto za ćerku i sebe.

Inače, Vladimira je u januaru policiji prijavio prijatelj, nakon što je ovaj izjavio da će ubiti sebe i ćerku, ukoliko mu se ne vrati žena. Iz kuće je tada odneto i oružje koje su imali Vladan i njegova supruga. Ova tročlana porodica je potom, 7. februara, razmatrana u radu Grupe za koordinaciju.

BONUS VIDEO: Mesto nesreće u Grockoj, gde je otac pokušao da ubije ćerku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare