Davor Pernić i Maja Bađikić Foto:Privatna arhiva

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Maji Bađikić i Davoru Perniću, koji su bili osuđeni na 35, odnosno 40 godina robije zbog ubistava Raje Kazimirovića (73), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) pre tri i po godine na njihovom salašu u selu Jabukovac kod Negotina.

Presuda je ukinuta zbog bitne povrede odredba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na optuženu Maju Bađikić, a kako se radi o saizvršilaštvu, po privilegiji združivanja, presuda je ukinuta i u odnosu na Davora Pernića. Istim rešenjem protiv optuženih je produžen pritvor do ponovne odluke prvostepenog suda, navodi se u saopštenju Apelacionog suda u Nišu.

Pročitajte još:

Podsetimo, 9. avgusta 2019, meštani su na imanju Velja Vrasna, u Jabukovcu, našli četiri tela. Sve žrtve su bile ubijene hicima iz vatrenog oružja. Obavljen je uviđaj na imanju Kazimirovića i odmah se posumnjalo da je prava žrtva bio domaćin Raja, a da su majka, sestra i sestričina bile kolateralne žrtve – našle su se na „pogrešnom mestu u pogrešno vreme“. U prilog tome da su one ubijene da zločinac ne bi ostavio žive svedoke išle su Dragičine godine, ali i to što su Ljubinka i Dragana živele u inostanstvu i u Jabukovac su došle na odmor, pa nisu ni sa kim bile u sukobu.

Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor Pernić povezan sa zločinom i 25. avgusta uhapšen je. Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja – „škorpion“, lovačku pušku i pištolj.

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća u mestu Sušica, na putu Užice – Zlatibor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar