Davor Pernić i Maja Bađikić Foto:Privatna arhiva

Maja Bađikić osuđena je na 40 godina a Davor Pernić na 36 godina zatvora zbog ubistva Raje Kazimirovića, njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53). Da podsetimo, zločin se dogodio u negotinskom selu Jabukovac u avgustu 2019.godine.

Davor Pernić je uhapšen tri nedelje kasnije dok je Maja Bađikić uhapšena krajem septembra iste godine.

„Ovo je jedna katastrofa da ja u svojoj tridesetogodišnjoj advokatskoj karijeri nisam video. Čitava optužba protiv Maje se zasniva na tom famoznom opušku koji je podmetnut, na iskazu svedoka Cvetkovića i na iskazu Pernića koji je sve ono čime je teretio Maju nije dokazano. Počev od toga da je, navodno, imao neke razgovore snimljene, pa smo mi to sedam sati slušali da bi na kraju rekao da on to nema pa preko toga kada je vreme izvršenja krivičnog dela gde je prvo priznao da je to bilo 7-og a sudija nam sada kaže da ona nema alibi za 9, a tog 9-og objektivno krivično delo nije moglo da se izvrši zato što se veštak producent izjasnio da je to najmanje 24 sata od trenutka kada su tela nađena na mestu zločina. Tako da ne znam koje je pravno objašnjenje zašto je Maja osuđena. Žaliću se, tražio sam i produženje roka za žalbu. Očekujem da će pravda pobediti i da će na kraju Maja Bađikić biti oslobođena optužbe jer nema nijednog dokaza da je ona učestvovala u izvršenju krivičnog dela“, kaže, između ostalog, advokat Miroslav Lazić, koji brani Bađikić.

Negotin Davor Pernić, Jabukovac, četvorostruko ubistvo, privođenje, privodjenje, presuda
Foto: S.J.

Podsetimo, Davor Pernić osuđen je danas u Višem sudu u Zaječaru na 36 godina zatvora dok je Maja Bađikić dobila 40 zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva porodice Đokić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar