Davor Pernić Foto: privatna arhiva

Davor Pernić (36) iz Jabukovca optužen je da je hicima iz “škorpiona” ubio Draganu Jozeljić (53), njenu majku Ljubinku Oprikić (76) i pucao u ujaka Raju Kazimirovića, domaćina salaša, dok tužilaštvo Maju Bađikić (26) tereti da je Raji ispalila hitac u glavu, kao i da je usmrtila njegovu majku Dragicu Kazimirović (93)!

Optužnicu za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu 7. avgusta prošle godine na salašu u Velja Vratni kod Jabukovca, Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je pre nedelju dana. Motiv zločina na salašu je koristoljublje, jer je Davor čuo da Raja Kazimirović, koji je živeo sa majkom Dragicom, ima novca.

Optužena Maja Bđikić, Foto: privatna arhiva

Prema navodima tužilaštva, kobnog dana okrivljeni Davor i Maja, svako u svom automobilu, krenuli su ka salašu Kazimirovića, ali je on svoje vozilo ostavi u šumi, pa su njenim automobilom do ivice šume u blizini imanja žrtva. Okrivljeni je inače kod kuće obukao maskirnu uniformu, a kada su izašli iz Majinog vozila, prema navodima tužilaštva, njoj je dao fantomku i par rukavica, a za sebe je zadržao drugu fantomku i rukavice.

„Davor je Maji dao pušku sa prigušivačem, dok je za sebe zadržao ‘škorpion‘, takođe sa prigušivačem“, piše u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Negotinu.

Okrivljeni Davor i Maja su, kako je navedeno u optužnici, u dvorištu pored šupe prvo našli na Dragicu Kazimirović, koja je bila sagnuta i cepkala je drva. Prošli su neopaženo i stigli do manje kućice gde je sedela Dragana Jozeljić i čitala knjigu. Međutim, ugledala ga je i ustala, podigla ruke kao da se predaje, a Davor joj je rekao: “Daj pare”. Dragana Jozeljić je odgovorila: “Nema para, nema para”.

Nakon toga okrivljeni su otišli stepenica koje vode na sprat nove kuće, kada je naišla Ljubinka Oprikić i Davor je pucao u nju. Ljubinka je odmah preminula. Popeo se na sprat kuće gde je u jednoj sobi našao tri novčanice od po 50 evra. Novčanice je uzeo, a zatim, kako tvrdi tužilaštvo, sa Majom otišao do stare kućice gde je našao štos novčanica od po hiljadu dinara, koje je takođe uzeo. Krenuli su ponovo ka novom delu kuće da bi tražili novac, ali je Davor tad čuo traktor i video Raju Kazimirovića na njemu. Raja je dao gas, i kada je traktor bio osam do deset metara od Davora, on je pucao i pogodio starijeg muškarca. Raja Kazimirović se sagnuo u desnu stranu i traktor se ugasio, a Davor je krenuo da njegovo telo prekrije krpom. Prethodno je na Majin zahtev telo Ljubinke Oprikić prekrio krpom. Kako je približavao traktoru, Raja Kazimirović je počeo da diže glavu. U tom momentu, kako navodi tužilaštvo, Maja je Kazimiroviću pucala u glavu. Odmah nakon toga Davor je stavio krpu preko Rajinog lica, rekao Maji ‘idemo‘ i salaš su napustili istim putem kojim su i došli. Davor je, navodi tužilaštvo, predložio da nakon toga ne komuniciraju i rastali su se.

Četvorostruko ubistvo na salašu kod Jabukovca, sela već poznatom po masakru, uznemirilo je srpsku javnost. Dve nedelje nakon što su nađena tela četvoro rođaka, uhapšen je meštanin Davor Pernić. On je priznao zločin, a na imanju njegovog oca nađen je arsenal. U tom momentu Pernić nije pominjao Maju, ali je mesec dana posle hapšenja promenio iskaz i označio Maju kao svoju saučesnicu, kazavši da je njena ideja bila da počine zločin.

Maja je uhapšena, a oboje su bili na psihijatrijskom veštačenju. Oboje su bili uračunljivi, utvrdili su veštaci. Nakon što na oružju iz koga je pucano u žrtve na imanju u Velja Vrasni, nisu nađeni biološki tragovi sada okrivljene Maje, ona je puštena na slobodu. Međutim, po nalogu tužilaštva nedavno joj je oduzet pasoš, a zabranjeno joj je da sa ličnom kartom napusti Srbiju.