Portal Nova.rs danas slavi drugi rođendan. Osim najnovijih vesti, analiza, reportaža, čitaoci su na našem portalu do sada mogli da pročitaju i veliki broj ekskluzivnih priča na svim rubrikama - od intervjua sa poznatim sportistima, preko ekskluzivnih saznanja iz sfera politike, društva, crne hronike, pa sve do ekskluzivnih odlomaka najpoznatijih književnih dela i intervju sa svetskim selebritijima - od Rajana Rejnoldsa do Anđeline Džoli.

Bila je to „luda vožnja“, obeležena i lepim trenucima i uspesima i napadima i s leva i s desna. A tek je, zapravo, počela.

Sportska rapsodija

Od samog početka rada portala, svi ljubitelji sporta mogli su da čitaju ekskluzivne intervjue sa uspešnim sportistima.

Pre skoro dve godine, NBA zvezda i košarkaš Dalasa, Luka Dončić, u ekskluzivnom intervjuu za portal Nova.rs pričao je o susretu sa Majkl Džordanom, koji nikada neće zaboraviti.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Usledili su intervjui sa Igorom Kokošovim, Bogdanom Bogdanovićem i Bobanom Marjanovićem.

Predsednik UEFA, Aleksandar Čeferin, bio je još jedan od eksluzivnih sagovornika našeg portala, a uz njegov intervju, mogli ste da pročitate i razgovor sa Darkom Pančevom, kao i da saznate šta Dušan Tadić misli o Piksiju.

Svi ljubitelji belog sporta mogli su, osim najnovijih vesti, da čitaju šta Žastin Enan misli o skorašnjim događajima kroz koje je prolazio Novak Đoković u Australiji, ali i šta su o njemu imali da kažu Andrej Rubljov i Vasek Pospišil. Iz Australije smo za vas, iz minuta u minut, izveštavali o najvećoj drami u istoriji „belog sporta“.

Novak Djokovic
Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

A ova godina je tek počela – tek nas očekuju velika uzbuđenja u Kataru!

Najbolja kulturna rubrika u Srbiji

Ljubitelji kulture već nedeljama unazad u prilici su da na portalu Nova.rs čitaju ekskluzivne odlomke iz autobiografije Mire Furlan, „Voli me više od svega na svijetu“, u kojima su, između ostalog, saznali sve o početku njenog sukoba sa Šerbedžijom, kao i o tome ko je na Brionima spasao Miru od njega.

Nova.rs je na medijsku scenu vratio (i sjajno reaktuelizovao) trend ekskluzivnih prenošenja odlomaka najznačajnijih književnih dela izdatih poslednje dve godine u Srbiji. Veliku buru zato, osim dela Mire Furlan, doneli su i delovi iz Basarinog NIN-ovom nagradom ovenčanog romana „Kontraendorfin„, kao i , primera radi, zapaljivi odlomci iz prvenca Sergeja Trifunovića, knjige „Stovarište“.

Dzonatan Frenzen
Džonatan Frenzen Foto:AGF s.r.l. / Shutterstock Editorial / Profimedia

Možda i najprestižniji bio je naš razgovor sa američkim piscem Džonatanom Frenzenom, prvim velikim datim srpskim medijima.

Protiv „zavere ćutanja“

Ekskluzivne priče mogli ste da čitate i na našim informativnim rubrikama. Na političkoj, primera radi, prvi ste mogli čitati ko će biti kandidati za narodne poslanike iz redova vlasti i opozicije, ko će biti kandidati za gradonačelnika Beograda, a naročito je prašinu podiglo naše izveštavanje o izboru generala Zdravka Ponoša za kandidata opozicije.

Zdravko Ponoš, intervju, podcast, potkast Miljane Nešković, Snaga uma
Zdravko Ponoš Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Neumorno smo tragali za istinom, skrivenom iza omerte vlasti.

Zato smo razgovarali sa svedokom o podvođenju maloletnica u Jagodini; ugovorima između brata Ane Brnabić i Vlade; pisali smo i ko su čuveni batinaši sa protesta. Pisali smo kolapsu u EPS-u, o tome kome je prodata naša „Politika“, zašto nam toliko lekara umire od korone, o ratu u dalekom Karabahu…

U nizu ekskluzivnih tekstova, čitaoci mogli da saznaju kako je ruska opozicija prisluškivana u Srbiji.

Na našem portalu prvi ste mogli čitati sve o najvažnijim istragama kriminala – optužnicu protiv klana Belivuk, svedočenje o rušenju u Savamali, detalje optužbe protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića.

Neumorno smo pisali i o ekološkim problemima, naročito o Rio Tintu: tim tekstovima sprečili smo režim da u bescenje da našu zemlnju i pretvori je u otrovnu litijumsku jamu.

Nedeljice, Rio Tinto
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Promo

Ekskluzivnu izjavu za naš portal dao je i mladić koji je iščupao kablove na RTS u sred obraćanja predsednika Srbije.

Život u ružičastom

Svi ljubitelji zabave u prethodne dve godine na našem portalu svakodnevno su bili u mogućnosti da pronađu sadržaj za sebe. Samo neki od istaknutih ličnosti koji su dali intervjue za Novu.rs su Svetozar Cvetković i Vojin Ćetković, a naši čitaoci mogli su da čitaju i životnu ispovest čuvenog Srđana Žike Todorovića, kao i Marine Tucaković, uz originalne rukopise njenih najvećih hitova.

Nismo propustili ni da ispratimo pripremu za Evroviziju tokom prethodne godine, kao ni put devojaka iz grupe „Hurricane“ u Roterdam.

Još neke od ekskluziva bile su prve forografije glumca Petra Strugara nakon što je doživeo fizički napad, kao i fotografije Nade Topčagić na proslavi 40. rođendana Zlatana Ibrahimovića.

Kako je 2021. godina protekla u znaku pokreta „nisi sama“, Nova.rs ekskluzivno je saznala da je glumica Danijela Štajnfeld doputovala iz Njujorka kako bi tužioca obavestila o osobi za koju je u svom dokumentarnom filmu, nekoliko meseci ranije, rekla da ju je silovao. Kasnije se ispostavilo da je reč o Branislavu Lečiću.

Od nedavno svi ljubitelji emisije „Survivor“ imaju priliku da na našem portalu upoznaju takmičare koje će uskoro moći da gledaju na TV Nova S, u ovom izazovnom takmičenju.

Ekskluzivno za Novu govorili su još i Josipa Lisac, Pijanista, Rajan Rejnolds, Anđelina Džoli, Bojana Vunturišević, Novak Đoković i Đorđe David.

Jelena i Novak Đoković Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Profimedia

O životu, braku, sportu, zdravlju i svemu što javnost u Srbiji zanima razgovarali smo sa Jelenom Đoković, koja je imala i podkast na nešm portalu.

Za još ekskluzivnih priča, čitajte portal Nova.rs i u godinama koje dolaze.

BONUS VIDEO Dru Saliven Ekskluzivno za Nova rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare