Vladimir Kara-Murza Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

"U maju prošle godine Vulin je boravio u Moskvi kako bi predao transkripte naših razgovora sa sastanka u Beogradu. Tad se sastao sa Patruševim, a zatim su formirali takozvanu Radnu grupu za borbu protiv obojenih revolucija", ističe u eksluzivnom intervjuu za dnevni list "Nova" ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza.

Vladimir Кara-Murza je ruski političar, pisac i istoričar. Jedan je od najzaslužnijih za to što se je usvojen Magnitski zakon u SAD, Kanadi, EU i Velikoj Britaniji, koji podrazumeva sankcije za ruske državljane koji krše ljudska prava.

Pročitajte još...

U periodu od 2015. do 2017. godine, Kara-Murza je dva puta bio trovan, zbog čega je bio i u komi. Prema navodima zapadnih medija, iza njegovog trovanja stoji ruska Fedralna služba bezbednosi (FSB).

Sagovornik “Nove” je dugogodišnji autor u Vašington postu, a ranije je radio za BBC. Istovoremeno, Kara-Murza je savetnik u organizaciji Human Rights First i viši saradnik u Centru za ljudska prava “Raoul Vallenberg”, dobitnik je nekoliko nagrada, uključujući nagradu Saharov za novinarstvo, nagradu za ljudska prava Magnitskog i nagradu za hrabrost Ženevskog samita.

U današnjem izdanju dnevnog lista novina „Nova“, pročitajte kako je ministar policije Aleksandar Vulin uticao na to da dođe do hapšenja ruskih opozicionara i zbog čega je, kako kaže Kara-Murza, postao marioneta Moskve.

BONUS VIDEO: Navaljni – Kamenčić u Putinovoj cipeli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare