bogdan bogdanović o trojkama, NBA, plej-ofu, Atlanti
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bogdan Bogdanović, bek Atlanta Hoksa, kaže da se trojkama više ne raduje kao ranije i otkriva kako je svoju igru posle povrede podigao na viši nivo.

 

Atlanta je u noći između ponedeljka i utorka pobedila Vašington Vizardse sa 125:124, uprkos novom tripl-dablu Rasela Vestbruka (28 poena, 13 skokova 21 asistencija).

Vestbruk je time nadmašio rekord Oskara Robertsona po broju tripl-dablova u NBA istoriji i upisao svoj 182. Parirao mu je Trej Jang sa 36 poena, dok je Bogdanović ubacio sedam trojki iz 12 pokušaja.

PROČITAJTE JOŠ

„Više se ne radujem kao nekad, ranije sam slavio kad dam po nekoliko trojki zaredom, ali sada sam se navikao“, priča Bogdanović kroz smeh posle meča sa Vašingtonom.

On je Vizardsima ubacio 25 poena, uhvatio je pet lopti i podelio četiri asistencije, a već neko vreme igra na vrhunskom nivou i pogađa u izvrsnim procentima.

U trenutku kada se povredio, početkom januara na meču sa Šarlotom, košarkaška javnost se zabrinula za njegovo stanje i oporavak, a otkrio nam je zašto se vratio kao preporođen igrač.

„Ništa, samo sam radio na tome i svojim šutevima. Za mene je važno da izgradimo hemiju i da se razumemo, da znamo šta volimo da radimo, šta ne, i da olakšavamo jedni drugima stvari na terenu. Radna etika je uvek bila tu, na početku nisam imao osećaj da nam se lopta dobro kreće, nisam mislio da imamo prave akcije kao sa Nejtom Mekmilanom, mnogo smo promenili stil igre od tada (odlaska Lojda Pirsa prim.aut)“, kaže Bogdan za Nova.rs.

Još malo se osvrnuo na samu utakmicu protiv „čarobnjaka“.

„Radimo na tome svakog dana i moji momci veruju u mene, znam da će me naći i igra postaje lakša zbog toga. Trebalo je i ovaj meč da završimo daleko ranije nego što smo uradili“.

Bogdan i Trej Jang; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Na pitanje o njegovom razumevanju sa zvezdom ekipe, Trejom Jangom, Bogdanović podseća da Trej može da šutira više nego što to radi, ali su mu pobede draže od njegove statistike kao pojedinca.

„On čini moju igru i svih oko nas lakšom. Može da šutne 30 šuteva po utakmici ako ne želi da pobedi, ali očito pokazuje svima da želi. Šutira manje nego ranije i gradi tu hemiju. Igrači koje je Atlanta dovela grade tim oko Janga i to nije ništa novo, očigledno je. Samo pokušavam da mu kažem kako može da olakša utakmicu i meni i njemu, i kako možemo da izgradimo to poverenje. Ne može da se dogodi preko noći i još uvek mislim da to pravimo postepeno“, konstatuje srpski bek.

PROČITAJTE JOŠ

Deandre Hanter se vratio posle povrede i postigao je šest poena uz tri skoka, a Srbin je za njega imao samo reči hvale.

„On je bio najkonstantniji igrač pre povrede i veoma je važan deo naše slagalice. Delovalo je kao da nije propustio ništa od utakmica i to govori mnogo o njemu“.

Bogdanović tvrdi da on i saigrači postaju motivisaniji da rade više sad kad ima rezultata, tim pre što je tim iz Džordžije nadomak plej-ofa.

Hoksi se na terenu osećaju komforno, a takvo je i stanje na tabeli koja kaže da su peti na Istoku i imaju još tri utakmice do kraja ligaškog dela NBA sezone.

„Stvarno sam uzbuđen, to je nešto što sam verovao da ću uspeti kad sam došao u Sakramento, a nisam znao koliko je teško izgraditi sve to. Cenim šansu ovde i razumem vrednost plej-ofa. Zato sam uzbuđen i mislim da, kad pogledamo početnu tačku sezone i kako završavamo sezonu, u dobroj smo poziciji. Ali, moraš da ostaneš motivisan, skroman i nastaviš dalje“, zaključio je Bogdanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare