Bojana Vunturišević Foto:Promo

Nakon turbulentne godine u kojoj se prošla kroz niz karijernih nepogodnosti, publika ne može da dočeka da čuje novo izdanje domaće kantanturoke Bojane Vunturišević, koja se isprva proslavila kao glavni vokal grupe "Svi na pod", a potom i debi solo albumom "Daljine" koji je proglašavan najboljim domaćim pop izdanjem od strane brojnih radio stanica i muzičkih magazina na Balkanu.

U razgovoru za Nova.rs, domaća pop predvodnica rekla je da već godinama radi na novom albumu, ali da je tokom nedavnih događaja u vezi pandemije koronavirusa odlučila da promeni ranije najavljivani koncept i da se publici predstavi u potpuno novom ruhu.

PROČITAJTE JOŠ

„Iznajmili smo stan da završilo aranžmane, a vokale radimo u studiju. Album je u finalnoj fazi i ponovo sam promenila sve – od koncepta i ideje, do pesama. Sve što trenutno radim malo traje, jer Luka, muzički producent, živi u Novom Sadu. Ponovo „Daljine“ – ponovo se nešto čeka i nešto radi. Plašim se da kažem kada će album izaći jer sam pomalo sujeverna i bojim se da ne izbaksuziram, ali mogu da kažem da stiže vrlo uskoro“, rekla je Bojana kroz smeh za Nova.rs.

Ne želeći da otkriva previše i obećavajući da će nam otvoriti vrata svog studija kasnije tokom leta, autorka hitova „Daljine“, „Kese etikete“ i „Promašaj“ ekskluzivno je za naš portal otkrila i novi naziv album, rekavši da je inspirisan Južnom Amerikom i Netfliksovom hit serijom „Narkos“.

„Proces rada traje od 2017. godine, od trenutka kada sam izbacila svoj solo album. I u tom periodu se mnogo toga promenilo. Promenila sam se ja, promenila su se moja interesovanja. Odlučila sam nedavno da album bude akustičan, više nego elektronski. Ispiracija je Južna Amerika i serija „Narkos“, a zove se „Madrina“. To je novo ime koje sam smislila. „Madrina“ znači kuma. A onda opet, šta kum ili kuma danas predstavljaju? Mogla bih ukratko da kažem da album označava borbu i jednu ženu koja staje na čelo kolone koju vodi iz očaja. Odnosno, pokušava da je izbavi iz očaja. Album je sam nastao iz očaja. Bila sam u jednoj vrsti autorske izolacije tokom prvog talasa pandemije virusa i tada sam svoje emocije odlučila da pretočim u muziku. Ne mogu da dočekam da predstavim sve publici.“

Novo izdanje biće prva Bojanina pesma još od hita „Promašaj“ koji je objavila na leto prošle godine, a koji je jedno vreme bio obrisan sa striming platforma zbog sudskog spora koji je vodila sa svojom prošlom izdavačkom kućom.

Album će, međutim, biti njeno drugo solo izdanje još od debija „Daljine“ koji je objavila 2017. godine, a koji je pobrao ne samo simpatije domaće javnosti, već i stvorio snažnu fan bazu za kantautorku u regionu.

View this post on Instagram

definitivno najomiljenija lokacija u odlazećoj godini. mesto u kom sam provodila najviše vremena. ne na ovom stolu, već u @bassivity_digital studiju, na vrhu zgrade doma sindikata. mrtva trka ko ima bolji pogled na grad: studio ili moj stan. i ovde sam napravila sopstveni ćošak ili šank. pevala sam. pisala sam. plakala, psovala, radovala se, stekla novog brata reksa koji neće ovo lajkovati iako će mu se brk nasmejati na ove reči, i novu ljubav milicu koja će mi ostaviti srce i po neko slovo. i u novoj godini ostajem u ovom prostoru sa velikom sigurnošću da ćemo se izboriti za ono za šta se borimo i da nikada nećemo postati ono protiv čega se borimo. SPASIVITY <3 ? @vanjaam za @buro.serbia <3

A post shared by Bojana Vunturišević (@bojanadona) on

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar