Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

"Velika je čast što je Kari Pešić selektor Srbije, a Džejson Kid je bio jedan od najboljih igrača svih vremena", kaže Boban Marjanović za Nova.rs pred novu sezonu.

Dalas je posle više od decenije promenio stručni štab, a legendarnog Rika Karlajla je na klupi zamenio Džejson Kid kome će pomoćnik biti bivši selektor Srbije Igor Kokoškov.

Klub iz Teksasa je orgnizovao susret igrača sa medijima, a Marjanović je za naš portal govorio o sezoni i novom treneru.

PROČITAJTE JOŠ

O šansama da dobije veću ulogu i veću minutažu u ekipi zbog novog trenera i prisustva Igora Kokoškova, srpski gorostas je rekao da jedva čeka da počnu pripremne utakmice.

„Prvo čekam trening kamp, koji upravo kreće. Gledam da ostavim što bolji utisak, da se osećam lepo i spremno za svaku priliku koju dobijem, kao što sam je dobio prošle godine u plej-ofu“, kaže Marjanović za Nova.rs.

On ističe da je najvažnije da uvek bude u najboljoj formi.

„Moraš da budes spreman, da iskoristis svaku priliku, da vodiš računa o svakoj sitnici.. Oni svi znaju koliko ti možeš i šta možeš i kako možeš da pomogneš“.

Bobi veruje da za njega ima prostora u Dalasu.

„Mislim da mogu dosta da pomognem timu i to je bitno“.

Marjanović za naš portal ističe koliko je velika stvar što je Pešić selektor Srbije.

„Mislim da je stvarno interesantno. Uvek treba da budes profesionalac ko god da je trener, a svi znamo ko je Svetislav Pešić. Velika je čast to što je trener reprezentacije. Mi moramo da ostanemo profesionalni i da pokažemo spremnost i da ostavimo srce na terenu“.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Na pitanje o Dončićevom nastupu na Olimpijskim igrama, istakao je da mu je žao što ga nije gledao uživo kao igrač Srbije u Tokiju.

„Gledao sam Luku na Olimpijskim igrama, nažalost od kuće, jer je Srbija ispala od Italije u kvalifikacijama. On je bio briljantan u Tokiju, oborio je neke rekorde tamo. Odveo je Sloveniju skoro do finala, falilo im je samo malo sreće“, odgovorio je Marjanović i na pitanje kolege iz SAD.

„Imam najbolje komšije“

Iako je bilo i drugih zainteresovanih timova, Marjanović nije imao dilemu oko potpisivanja novog ugovra sa Maveriksima.

„Volim Dalas, ovde mi je lepo. Tu su i moja kuća i moj auto i nisam hteo ništa da pomeram odavde. Zaista je sjano da sam ponovo ovde. Zbog svih sjajnih ljudi. Mislim da imam i najbolje komšije na svetu tu gde živim“.

Marjanović nije krio da je srećan što će Kokoškov biti deo stručnog štaba Dalasa.

„Igor je sjajan momak. On je sa Slovenijom osvojio Evropsko prvenstvo. Luka je bio deo tog tima koji nas je pobedio. On je zaista dobar košarkaški trener i dobar čovek, a naravno da želite takve ljude oko sebe. On je profesionalac i srećan sam što je sada tu sa nama“.

Raduje ga i saradnja sa novim trenerom i velikom legendom NBA lige.

„Jedva čeka da počnem da radim sa Džejsonom Kidom. On je bio jedan od najboljih igrača svih vremena, nadam se da će i nama preneti deo tog znanja“.

BONUS VIDEO Dušan Duda Ivković – odlazak legende

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar