Rubljov i Đoković; Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Peti teniser sveta, Andrej Rubljov, imao je sezonu za pamćenje, a još uvek nije rekao poslednju reč. U ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs priča o usponu, uspehu karijere o kom nije mogao da sanja, ali i oduševljeno komentariše sezonu Novaka Đokovića.

Ruski teniser ima najbolji plasman u karijeri, uz to se po prvi put nalazi iznad jednog Rafeala Nadala. Kroz karijeru je osvojio osam titula, a ova godina je pokazala da je spreman za velika dela. Igrao je finale u Sinsinatiju, Haleu i Monte Karlu, ostvario najbolji plasman na Australijan openu i Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, više od svega će pamtiti zlato na Olimpijskim igrama koje je osvojio u paru sa Anastasijom Pavličenkovom (bio je ovo prvi put da je Rus zapravo i igrao miks dubl).

„Mislim da sam generalno radio veoma dobro tokom cele sezone, ali i u pripremi. Zbog toga sam imao manje-više dobru sezonu, završio sam sa svojim najboljim mestom na ATP listi. Bilo je mnogo uspona i padova, pogotovo u drugom delu godine, bilo je mnogo padova. To je normalan proces, ove godine ću najviše pamtiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama što je nešto specijalno, o tome nisam mogao ni da sanjam“, počeo je priču za Nova.rs Rubljov.

Stigao je u Torino u utorak uveče i odmah počeo s treninzima. U Italiji ga očekuje Završni masters (14. – 21. novembar), igraće u grupi sa Novakom Đokovićem, Stefanosom Cicipasom i Kasperom Rudom, a Rus je došao sa namerom da pokaže sve što zna.

„Igraću prvi put u Torinu, a drugi put na Završnom mastersu. Ne znam, samo želim da uživam u momentu, da pokažem najbolju igru, konačno će biti potpuno ispunjene tribine, pa želim da osetim tu atmosferu na svakom meču. Želim da uživam i dam sve od sebe, videćemo šta će desiti. Čekao sam ovaj trenutak tako dugo i samo želim da uživam“, ponavlja ruski as koliko mu znači što će tribine biti ispunjene.

Do turnira u Rimu je Rubljov imao neverovatnu godinu, pa je bio odmah iza Cicipasa u ATP trci. Ipak, došlo je do oscilacija, a poručio je i šta mu je cilj za budućnost.

Rubljov na treningu u Torinu; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

„Da budem iskren, nema pravi cilj, meni je cilj sam proces, da nastavim da napredujem, da radim najbolje što mogu. Fokusiran sam na stvari koje ne radim toliko dobro, da ih unapredim što je pre moguće“.

Početkom godine je bio ključni faktor na ATP Kupu, jer je kao drugi igrač slavio na sva četiri susreta. Tako je Danil Medvedev mogao eventualno i da kisne. Ipak, ovo je samo značilo da je Rusija ubedljivo stigla do trofeja, iste godine bi mogla da se okiti i peharom u Dejvis kupu, što bi se desilo prvi put u istoriji (25. novembar – 5. decembar).

PROČITAJTE JOŠ

„Zapravo nisam mislio o tome (smeh), da u slučaju da osvojimo Dejvis kup da će to biti u istoj godini. ATP Kup je bio odličan, igrao sam veoma, veoma dobro tamo, ali sam odradio isti posao kao Danil, Evgeni i Karacev, sva četvorica smo dali sve od sebe i uspeli da slavimo. Bio je to poseban momenat za nas i sada sam jako motivisan za Dejvis kup jer imamo tako sjajan tim i imamo sve što je potrebno da odemo daleko. Videćemo kako će biti“.

O Đokoviću je govorio sa oprezom sa kojim se priča o velikanima. Pohvala teško da je mogla da bude veća.

„Novakova sezona je jedna od najboljih u istoriji, mislim, osvojiti tri grend slema u jednoj godini i finale u četvrtoj i doći do polufinala Olimpijskih igara iste godine… Mislim, ako to nije najbolja godina u istoriji tenisa, sigurno je jedna od najboljih“.

Otkrio je nekadašnji prvi junior sveta za Nova.rs da je odradio nekoliko treninga sa Đokovićem, ali se nisu družili van teniskih kompleksa.

„Nikada nisam proveo mnogo vremena sa Novakom, pa ga ne poznajem toliko dobro. Obično je to „Zdravo“, „Kako si“ ili prosto treniramo zajedno. Nikada ne provodimo vreme pričajući o nečemu drugom“, završio je Rubljov.

BONUS VIDEO Slavlje Novaka Đoković sa decom posle finala u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar