Danijela Stajnfeld
Danijela Štajnfeld na Paliću, Foto: Ivica Vojnić

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu snimljenom u Americi otkrila javnosti da je bila žrtva silovanja, pojavila se pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu gde je, kako saznajemo, otkrila identitet seksualnog napasnika.

Kako portal Nova.rs saznaje, Štajnfeld je nedavno doputovala u Beograd iz Njujorka u kome poslednjih godina živi, kako bi istražne organe Srbije do detalja uputila u svoje traumatično iskustvo, ali kako bi i konačno otkrila identitet osobe koja ju je napastvovala.

Pročitajte još...

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svetu filma i koja se takođe bavi produkcijom. Njegov identitet je odbijala da otkrije tvrdeći da je zbog protoka vremena, sve što bi obelodanila teško dokazivo, iako je, kako je tvrdila, imala snimljeno priznanje napasnika.

S obzirom na to da nije želela da otkrije o kome se radi, u javnosti se mesecima nagađalo ko bi mogao da bude seksualni predator, na osnovu informacija koje je o njemu iznela.

Ona se pojavila u Višem tužilaštvu na poziv tužioca, koji je pokrenuo samostalno pokrenuo postupak istrage.

Neposredno nakon Nove godine, kad je javnost ostala zaprepašćena hapšenjem poznatog beogradskog učitelja glume Miroslava Aleksića, kog je više učenica, među kojima su i afirmisane glumice, optužilo za silovanje i seksualno uzenmiravanje, iz Amerike se ponovo nakon kraćeg zatišja oglasila Štajnfeld, tvrdeći da je sve dokaze o svom slučaju poslala na adresu tužilaštva, ali da joj se niko nije javio niti da je dobila ikakvu povratnu informaciju.

Ubrzo je reagovalo tužilaštvo koje je demantovalo da je primilo ikakvu “pošiljku” od Štajnfeld, nako čega je glumica ponovo utihnila. Međutim, kako saznajemo, ona se pre nekoliko dana pojavila u Višem tužilaštvu gde je u prisustvu advokata otkrila sve detalje o silovanju, kao i ime osobe za koju tvrdi da ju je napastvovala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar