Direktor Školske uprave Beograd Dragan Filipović kaže da se zahtevi roditelja učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja desio nezapamćeni masakr, uglavnom odnose na izmeštanje učenika i rekonstrukciju škole.

Svako ko uđe u školu, ima osećaj da treba da se izvrši rekonstrukcija. Škola je inače jako dugo u nekom stanju da je potrebna rekonstrukcija. Kad je reč o izmeštanju učenika, to ne bi bilo dobro za decu. Opet bi, i u drugoj školi, prolazili kroz iste priče sa vršnjacima, opet bi se vraćali na to kako se desilo, zašto se desilo, kako je to izgledalo… Deca ne bi imala priliku da završe sa tim što se desilo. Naravno da to nije lako, ali upravo zato u ovoj školi organizujemo za svu decu sve ono što je njima potrebno – navodi Filipović, a prenosi Telegtraf.

On je istakao da se nastava neće odvijati po klasničnom modelu i da je akcioni plan donet.

– Učenici se vraćaju na nastavu u sredu 10. maja, ali povratak svakog učenika zavisiće od toga kako se budu osećali – rekao je i dodao da će sve naredne aktivnosti u toj školi biti u potpunosti prilagođene đacima.

Dragan Filipović kaže da će u školi biti prisutne i kolege iz Ministarsva zdravlja, ali i drugih zdravstvenih ustanova.

– Inače u školi i danima unazad i narednih dana dokle god bude bilo potrebno, biće i kolege iz Ministarstva zdravlja, iz Klinike za neurologiju „Doktor Subotić“, iz Instutitta za mentalno zdravlje i Kliničkog centra Srbije. Juče je bilo osam kolega i rade se i grupne i individualne terapije. Svesni smo razlike i činjenice, da školu pohađaju učenici od 7 do 15 godina, odnosno od prvog do osmog razreda, da svakoj grupi dece treba prići drugačije – objašnjava Filipović i dodaje:

– Ono što su juče roditelji mlađih razreda izneli jeste da bi to njima značilo da poseta psihoterapeuta bude u okviru njihove odeljenske zajednice. Mi smo takođe to preporučili jer deca u grupi najbolje dobijaju informacije i osnažena su da pitaju. Pogotovo kada je reč o deci najmlađeg uzrasta.

Takođe, Direktor školske uprave tvrdi da su jasno objavljeni termini kada će kolege iz Ministarstva zdravlja biti prisutne u školi.

– Kada je reč o učenicima predmetne nastave od petog do osmog razreda, već po potrebi samog roditelja ili deteta biće organizovan i za roditelja, a ukoliko ima potrebu on može doći i do škole. Takođe, jasno su objavljeni termini kada će kolege iz Ministarstva zdravlja biti prisutne u školi – naglašava Filipović.

Bonus video: U Ribnikaru danas počinje produženi boravak, a od srede i nastava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar