Milorad Antić i Branko Ružić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/TANJUG/ JADRANKA ILIC

"Bravo, trebalo je i ranije", ovako je ostavku ministra prosvete Branka Ružića prokomentarisao predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić.

Ovaj profesor informatike u žižu javnosti dospeo je nakon što je u svom potresnom izlaganju nakon masakra u školi na Vračaru rekao „ja sam kriv, bio sam deo Radne grupe za borbu protiv nasilja u školama“.

„Bio sam deo Radne grupe za suzbijanje nasilja u školama. Ljut i besan sam na sebe, radilo se izuzetno sporo i nekvalitetno. Ja sam kriv. I ti si odgovoran, ministre. Krivica je i ministra prosvete – moralna ili nemoralna, nazovite to kako hoćete.  Čoveče, desilo se nešto tako strašno u sektoru koji ti vodiš. Ovde niko ne snosi odgovornost“, iskren je i emotivan bio u svojoj izjavi za Nova.rs predsednik Foruma srednjih stručnih škola i nastavnik informatike u Školi za negu lepote Milorad Antić

On je posle masakra u Osnovnoj školi na Vračaru, naveo da je bio na čelu Radne grupe koja je formirana nakon slučaja u školi u Trsteniku, kad su đaci maltretirali svoju nastavnicu i izmakli joj stolicu, bio upravo ministar Ružić.

„Sve to što se desilo nastavni u Trsteniku posle toga su usledili sve veći i veći problemi“, rekao je Antić koji svoju krivicu vidi u tome što mere radne grupe nisu bile efikasnije.

Podsetimo, ministar prosvete Branko Ružić podneo je neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić, saznaje Nova.rs.

U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom “u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih“, i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

„Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“, poručio je Ružić u pismu premijerki.

Nakon masakra koji se dogodio u OŠ „Vladislav Ribnikar“ se ispred Ministarstva prosvete u Nemanjinoj 22 u sredu uveče okupilo više hiljada ljudi, a na skupu je zatražena ostavka  ministra prosvete Branka Ružića.

U masakru koji je počinio K. K. (14), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, koji je u sredu oko 8:40 časova došao je naoružan u školu i otvorio vatru, ubijeno je osam učenika i čuvar škole, a ranjeno je još pet đaka i nastavnica istorije.

***

BONUS VIDEO: „Ja sam kriv“: Nastavnik informatike otvorio dušu i poslao poruku zbog koje bi ministar Branko Ružić morao da se postidi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar