U neposrednoj blizini kuća nekoliko desetina porodica iz sela Banja kod Aranđelovca, firma "CL&C" svakodnevno minira kamelonom, što je gotovo na svim objektima napravilo oštećenje. U znak protesta,meštani će sutra u 11 sati blokirati put kojim svakodnevno prolaze kamioni natovareni materijalom iz kamenoloma.

„Celo selo je ugroženo, ali potgotovo naših deset kuća koje su na udaru. Ovde je i ranije bio kamenolom, ali ne ovoliko veliki, nakon toga prostor je otkupio privatnik i od kraja prošle godine traju svakodnevna miniranja“, kaže za Novu Aleksandar Sekulić, jedan od meštana.

Sekulić naglašava da je pod teretom najmanje 100 kamiona koji dnevno prođu, uništen seoski put, što je đacima otežalo put do škole. Sagovornik Nove kaže da su više puta pokušavali da upozore one koji ovo rade, ali bezuspešno.

„Pre nekoliko dana su čak minirali bez prethodnog upozorenja zvučnom signalizacijom. Zahtevali smo da smanje miniranje, ali i nađu način da spreče problem ogromne prašine. Obraćali smo se i opštini, ali izgleda smo građani drugog reda, nema nikakvog odgovora“, napominje on.

Sekulič kaže da su obaveštenje o  blokadi puta dostavili nadležnom SUPU, ali da su odbijeni uz obrazloženje da nisu dozvoljeni nikakvi skupovi dok ne prođu izbori.

PROČITAJTE JOŠ

„Pitali smo ih kakve veze mi imamo sa izborima. Mi ne protestujemo protiv izbora ili bilo koga, već zato što ne možemo da živimo od prašine i nemamo put, a zidovi na gotovo svakoj kući ili pomoćnom objektu su popucali“, podvlači Sekulić.

Nakon obrazloženja koje su dobili iz policije, meštani koji planiraju da blokiraju put, dostavili su preko pošte i pisanu najavu blokade.

„Obavestili smo sve meštane, videćemo koliko će se njih odazvati. Svaka od 30 kuča u mom neposrednom okruženju ima neko oštećenje, pa to je dovoljno“, zaključuje Sekulić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)