Praktično uz sami Pančevački put nalazi se divlja deponija građevinskog otpada koja se svakim danom širi i remeti život svima koji stanuju u blizini. Meštani navode da svakoga dana dolaze kamioni koji istovarju šut, smeće, kese i metale. "Obraćali smo se institucijama poput Komunalne i građevinske inspekcije, ali do sada nema rezultata, ili su proglašavali da nisu nadležni, naravno usmeno", navodi jedan od meštana koji je želeo da ostane anoniman.

Kako se reporter Nova.rs uverio na terenu, na ograđenom prostoru nalazi se deponija, a reč je o velikim komadima kamenja i betona, dok meštanin koji živi u blizni ističe da duž čitave površine ima i drugog otpada, ali je do njega teško doći.

„Ljudi u naselju koji su ovde po 50 i više godina trpe svakodnevni teror od pojedinaca koji su otvorili firme pre 2 ili 3 godine, a nigde nisu upisani kao vlasnici zemljišta“, navodi jedan od meštana koji je bio primoran da se preseli iz ovog dela Krnjače.

Deponija Krnjača Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pomenuti meštanin napominje da su neformalno saznali da se vrši rekonstrukcija keja na reci Tamiš u Pačevu i da su angažovani izvođači koji otpad dovoze na spornu lokaciju.

Meštani ističu da su se poslednjih dana oni koji donose otpad „primirili“, ali da se i ranije dešavalo da neka inspekcija izlađe na teren, ali da kasnije sve bude po starom.

Pomenuta deponija nalazi se u ograđenom prostoru, u dvorištu nedovršenog objekta uz sami Pančevački put.

BONUS VIDEO: Divlja deponija u Krnjači

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar