Foto: Privatna arhiva

Iz kabineta predsednika opštine Vlasotince Bratislava Petrovića je saopšteno da je i investitor mini-hidroelektrane "Besko" na Rupskoj reci odbio da potpiše sporazum u vezi sa izgradnjom tog objekta.

Navedeno je da je on kazao da ga je o tome obavestio predsednik Mesne zajednice Dadince, te da to znači da su opština i građani izgubili mogućnost da koriste sudsku zaštitu, ukoliko investitor započne sa radovima, pre donošenja ocene o zakonitosti izdate građevinske dozvole. U saopštenju se dodaje da je Petrović naveo da je, „prema istom izvoru, (investitor) bio spreman da potpiše (sporazum) u petak 13. januara, nakon sastanka meštana sa predsednikom opštine“.

„Sada ostaje da sačekamo odgovor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pogledu utvrđivanja stvarne nadležnosti organa za postupanje po predmetnoj građevinskoj dozvoli“, kazao je Petrović.

Podsetio je i da je predstavanik neformalne grupe Bitka za Vlasinu, nakon sastanka 13. januara, odbio da potpiše sporazum, sa obrazloženjem da članovi grupe nisu saglasni.

Meštani sela Dadinci u opštini Vlasotince, i na barikadama, protive se izgradnji treće male hidroelektrane na Rupskoj reci.

BONUS VIDEO: Meštani sela Dadinci protestovali zbog gradnje mini-hidroelektrane na Rupskoj reci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar