AP Photo/Alessandra Tarantino

Bivša britanska teniserka Lora Robson analizirala je igru Karlosa Alkaraza i uporedila ga sa Janikom Sinerom, koji je nedavno osvojio prvu grend slem titulu.

Robson sada radi kao analitičarka za „Eurosport“, a u intervjuu za „Tennis 365“ imala je savet za mladog Španca.

„Mislim da je servis jedina oblast u kojoj bi mogao da napreduje“, rekla je Robson.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz već ima dva grend slem trofeja u svojoj riznici.

„Očigledno da to nije veliki problem jer je osvojio Vimbldon i US Open, uradio je neverovatne stvari tako mlad, ali osećam da mora da pređe na sledeći nivo kada je u pitanju servis. Kao Janik što je uradio. Mogao bi da potraži neke male promene koje bi mogle da naprave razliku“.

Robson u ovom trenutku vidi Janika kao lidera mlade generacije.

„U ovom trenutku bih rekla da je to Janik. Osećam da su njegova poboljšanja u poslednjih godinu dana bila primetna. Možete da vidite promene na njegovom servisu, malo je i krupniji sada, iako u tom pogledu još ne može da se poredi sa drugim igračima. Uradiio je mnogo posla, posebno na servisu. Postoji pravi plan kod njega i njegovog tima da radi na novim stvarima, napreduje. Bilo je uzbudljivo gledati ga“.

Tenis ipak postoji i postojaće i posle „velike trojke“.

„Nikad nisam bila zabrinuta šta će se dogoditi kada ‘velika trojka’ ode. Ljudi su govorili isto pre nego što je Rodžer Federer došao. Uvek neko dođe. Karlosa i Janika je uzbudljivo gledati, zabavno. Čini se da uživaju u igri koliko i mi koji ih gledamo“, zaključila je Robson.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar