Foto: EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Švajcarski teniser Sten Vavrinka pričao je o "velikoj trojci" u tenisu, a uporedio je glavne kvalitete Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Vavrinka je mnogo puta do sada imao priliku da odmeri snage sa najboljima, pa iz prve ruke može da opiše njihove stilove.

„Sva trojica imaju različit stil igre. Rafa je levoruk, partije sa njim su izuzetno teške, veoma fizičke. Naporno je i psihološki i fizički igrati protiv njega. Rožer je veoma brz, stalno uspeva da se osećaš neprijatno na terenu. Novak je perfektan teniser, zbog načina na koji igra“, istakao je Vavrinka u intervjuu za argentinske medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Vavrinka je protiv Đokovića u karijeri imao skor 21-6, protiv Nadala je na 19-3, dok je najmanje uspeha imao protiv sunarodnika Federera sa skorom 23-3.

„Pobeđivao sam ih više puta, ali sam gubio još više. Za mene je to uvek bila dobra šansa da igram protiv najboljih tenisera u istoriji. Čak i kada sam gubio, uvek je to bio izazov za mene. Uvek je specijalno igrati protiv njih“.

Vavrinka je svoju prvu grend slem titulu osvojio sa 29 godina.

„To zavisi od igrača, od njegove ličnosti. Na primer, Karlos Alkaraz je već osvojio gren slem, bio prvi na svetu i osvojio mnogo drugih turnira. Janik Siner je sada osvojio veliki trofej. Uživam što sam i dalje na Turu i igram protiv tenisera raznih generacija i različitog stila. Osećam se srećnim što mogu to da proživljavam i očekuje da uspem i da pobednim nekoga iz nove generacije“.

Vavrinka i dalje aktivno igra tenis, u karijeri ima 16 titula, najbolji rang mu je treće mesto na svetu, dok je 2008. godine osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u konkurenciji parova, zajedno sa Federerom. Takođe, ima osvojenu titulu i u Dejvis kupu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar