Foto:printscreen/SK1

Ubedljiva pobeda "delfina".

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Rumuniju sa 18:7 i tako zauzela sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča „delfini“ su krenuli furiozno i pitanje pobednika su rešili u uvodnih šest minuta igre.

Krenulo je sa dva gola Dušana Mandića, na to se nadovezao Đorđe Lazić sa dva gola, pa je na 1:59 pre kraj prve deonice bilo 4:0 za „delfine“ pre nego što je Andrej Tepelus zatresao mrežu Srbije.

Ipak, Mandić je vratio višak na četiri gola (5:1), da bi Strahinja Rašović i Nikola Jakšić sa još dva gola povećali na 7:1.

Rumuni su uspeli da pre kraja druge deonice smanje na 8:3, ali je Srbija preko Radomira Drašovića i Mandića povećala na 10:3, a treću deonicu rešila u svoju korist sa 4:1 za ukupno 12:4.

Foto:printscreen/SK1

Do kraja susreta „delfini“ su dodatno uvećali razliku i slavili

Srbija je tako poboljšala plasman u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo, gde su bili deveti, pa će na Evropskom prvenstvu 2026. godine, koje će biti održano u Beogradu, biti u takozvanoj „prvoj diviziji“.

Srbiju očekuje nastup na Svetskom prvenstvu u Dohi od 5. do 17. februara, gde će „delfini“ pokušati da dođu do jednog od četiri mesta koje vode na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Srbija je u grupi sa Japanom, Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Srbija – Rumunija 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

Bazen: Zagreb; Sudije: Rafaela Kolombo (Italija), Žulijen Burže (Francuska)

Srbija: Filipović, Mandić 4, Rašović S 3, Ranđelović, Lazić 4, Radulović 2, Drašović 2, Jakšić N 1, Vico 1, Jakšić P, Lukić 1, Rašović V, Mitrović

Rumunija: Tik, Belenjesi, Lutesku 1, Fulea, Vranceanu 2, Prioteasa, Tepelus 1, Neamtu 1, Kolodrovši 1, Judean, Vancsik 1, Dragusin

Srbija - Rumunija 18:7 (5:1, 3:2, 4:1, 6:3)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare