Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Sve držimo u svojim rukama.

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Zagrebu, „delfini“ su posle peteraca izgubili od Mađarske 15:14, a sem prilike da se bore za medalju izabranici Uroša Stevanovića su ostali i bez mesta na Olimpijskim igrama u Parizu.

Bar trenutno, pošto „delfini“ imaju još jednu priliku koju, ipak, ne bi smeli da ispuste.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, prolaz u Pariz sa Evropskog prvenstva obezbediće ili šampion, ili najbolje plasirana ekipa koja nije već bukirala kartu za prestonicu Francuske (zasad su to uspele Mađarska, Grčka i domaćin Francuska).

Kako Srbija neće doći do titule, „delfini“ se mislima okreću ka Dohi koja će biti domaćin Svetskog prvenstva, a uz borbu za svetski tron Srbija će imati i jedan dodatan zadatak – da bude među četiri najbolje reprezentacije koje nisu obezbedile plasman na OI.

Zasad, od ekipa koje će igrati u Dohi, to su uradile Francuska, Mađarska, Grčka, Japan, Sjedinjene Američke Države, Južnoafrička Republika i Australija, uz još jednu ekipu iz Evrope (Španija, Hrvatska, Italija, Rumunija ili Crna Gora).

To znači da će, uz Srbiju, na Svetskom prvenstvu nastupiti još sedam selekcija koje nisu obezbedile mesto u Parizu – Kina, Kazahstan, Brazil van Evrope, odnosno četiri od pet timova iz Evrope – Španija, Hrvatska, Italija, Rumunija ili Crna Gora, pošto će jedan od ovih timova sigurno uspeti da vizu obezbedi već u Hrvatskoj.

Kako će Kina i Brazil biti u istoj grupi (zajedno sa Francuskom i Grčkom), a Kazahstan teško da može da ozbiljnije ugrozi Mađarsku i Italiju, situacija je u velikoj meri jasna – Srbiji je potrebno da bude bolja od još jedne selekcije. Kako Rumunija teško da može da nadmaši rezultat Srbije, „delfini“ sve drže u svojim rukama.

Iz ove prespektive sam plasman u četvrtfinale bi trebalo da bude dovoljan, dok polufinale i teoretski donosi priliku za branjene olimpijskog zlata.

BONUS VIDEO Nestvarna greška Radulovića skupo koštala Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar