Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Paul Beaty

U Denveru duvaju novi vetrovi, ali toliko dugo čekani.

Nikola Jokić je odigrao poenterski jednu od najgorih partija poslednjih godina u pobedi protiv Čikaga sa 126:103.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je tek osam poena uz šest skokova i čak 14 asistencija za samo 27 minuta na parketu. Iz igre je bio perfektan 4/4, a nije dobio nijedno slobodno bacanje. Sa njim na parketu je Denver ima čak +29. Ipak, ako to pogledamo iz druge perspektive sve dobija savršeni smisao. Otišli su neki toliko daleko da je ovo partija iz snova za Jokića jer se zaista igrao košarke, nije morao da traži poene na teži način.

Jokić je maestralno razigravao saigrače, a u nekim trenucima je izgledalo kao da ima oči i na potiljku. U svakom trenutku je znao da mu je jedini cilj da razigra saigrače, a podatak da je od 19 pogodaka iz igre Denver imao i 17 asistencija u jednom momentu zaista deluje impresivno.

„Stvarno je smešno kada imate 14 asistencija za manje od 28 minuta. Samo dve izgubljene lopte. To je odnos sedam naspram jedan. To je ono što ga čini ne samo dobrim, nego odličnim igračem“, rekao je Meloun.

Razlog zašto je Jokić imao toliko malo poena krije se u ideji Denvera da razigra ostale igrače. Majkl Porter Junior je stigao do rekorda sezone od 31 poena (šest trojki), dok je Džamal Marej bio odličan sa 23. Svi starteri su postigli dvocifreni broj poena, pa je Eron Gordon stao na 13, dok je Koldvel-Poup dodao 10.

„Pustio sam Portera da igra u trećoj četvrtini jer mu je krenulo. Nisam želeo da izvučem igrača koji se ‘zapalio'“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.

U Čikagu je najefikasniji bio Zek Levin sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, dok je Demar Derouzan dodao 16. Nikola Vučević je u direktnom okršaju sa Jokićem stigao do devet poena i šest skokova.


NBA rezultati, 14. novembar

Njujork – Oklahoma 135:145
Klivlend – Minnesota 124:129
Vašington – Memfis 102:92

Filadelfija – Juta 105:98
Čikago – Denver 103:126
Sakramento – Golden Stejt 122:115
Los Anđeles Lejkersi – Bruklin 116:103

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar