Svetislav Pešić
Svetislav Pešić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nedolazak srpskog plejmejkera izazvao buru.

Velika se prašina podigla za predstojeći meč Srbije i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket zbog Vasilija Micića.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je prema prvim najavama trebalo da doobije dozvolu da iga za Srbiju, odluka je promenjena u poslednjem trenutku i Micića neće biti u tom meču.

Na to se osvrnuo i slektor Srbije Svetislav Pešić.

„Nemam nikakvu reakciju, niti to želim da stavljamo u prvi plan. Vasa je krenuo već bio, imao je kartu, a onda je stigla odluka zbog koje smo tužni. Ne bih previše komentarisao o tome jer nemam tačne detalje. Jedino što znam je da ga nisu pustili zbog pripreme utakmice sa Barselonom“.

Podsetimo, zbog činjenice da muje Ergin Ataman koji je selektor Turske, trener i u klubu, stvorila se sumnja da mu je on lično zabranio da igra protiv Srbije u Beogradu, što je razbesnelo turskog stručnjaka.

„Kao klub, mi smo bili protiv Vasinog igranja za reprezentaciju od samog početka. Međutim, posle pritiska Košarkaškog saveza Srbije, kada je Micić doneo odluku da želi da igra, ni tada nismo želeli da dozvolimo da igra. Imamo veoma važan meč protiv Barselone u četvrtak, zbog čega smo želeli da treniramo u punom sastavu, uzimajući u obzir to da Larkin nije sa nama“.

On je srpske medije optužio za provokaiju.

„Uradili smo isto što je i Barselona u slučaju Nikole Kalinića. Ovde nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima. Mi, Efes kao klub, doneli smo odluku. Vesti da je „Ergin Ataman zabranio Vasiliju Miciću da igra za Srbiju“ su provokacija srpskih medija, to nije tačno“, rekao je Ataman.

Srbija i Turska igraju u ponedeljak od 21.00.

BONUS VIDEO Pešić: Evropsko prvenstvo nije bio debakl

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar