Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Nije im svejedno.

Jedan fudbalski meč je postao neočekivano predmet velikog interesovanja i to ne zbog samog fudbala. Selekcija Švajcarske će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na megdan Belorusiji.

Da su okolnosti normalne, taj meč ne bi ni bio preterano zanimljiv, ali pošto zbog situacije u Rusiji, Belorusija kao domaći igra u Srbiji, stvari su postale posebno zanimljive.

PROČITAJTE JOŠ

Oni će Švajcarsku dočekati 25. maja u Novom Sadu.

Zbog provokacija koje su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri imali u dva navrata u mečevima sa Srbijom na Mundiijalu i zbog situacije na kosovu odakle Džaka i Šaćiri vode poreklo, stvari bi mogle da budu neprijatne o čemu su pisali i švajcarski medijii.

„Za Švajcarsku, a posebno za Granita Džaku i Dđerdana Šaćirija, lokacija nije baš poklon, s ozbirom na tenzije između tzv. Kosova i Srbije i događaje koji su se desili na utakmici sa Srbijom na poslednjim Svetskim prvenstvima“.

Teško da će doći do promena jer je poznato da UEFA retko kada izlazi iz okvira, a i Švajcarci moraju da se pomire sa izborom Belorusije koliko god im bio nepravedan.

BONUS VIDEO Doček svetskih prvaka u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar